Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків'ян запрошують на виставку фотографів

Харків'ян запрошують на виставку фотографів

З 21 січня по 6 лютого в галереї «Мистецтво Слобожанщини» буде експонуватися IX підсумкова виставка фотографів Обласної громадської організації «Харківський фотоклуб» − «FOCUSники».

«Виставка покликана відобразити весь спектр напрямків та жанрів сучасного фотомистецтва, традиційно представлених в нашому місті, який має дуже давні і славні традиції фотосправи і фотомистецтва; продемонструвати рівень майстерності аматорів фотографії, наших земляків; показати фотографію, як засіб індивідуального самовираження − на контрасті об'єктивності та індивідуальності», - розповідають організатори.

На виставці представлені автори: Валерій Голоха, Олександра Шишлакова, Андрій Пшеничний, Артем Кобець, Андрій Шуба, Борис Овчаренко, Євген Брезіцький, Ірина Деркач, Олексій Сухоребров, Тетяна Бутвина, Микола Довбиш, Костянтин Костін, Людмила Санжаревська, Сергій Гончаренко, Катерина Тор, Вікторія Стремовська, Євгенія Шабалтас, Валентин Чурсін, Борис Близнюк.

Урочисте відкриття виставки − 21 січня о 17:00 за адресою: Держпром, 4 п., 1 пов.

Під час роботи виставки відбудеться низка культурологічних заходів:

27 січня о 17:00 − лекція з культурології з циклу лекцій «Символізм священних текстів» Наталі Шовкової. Тема: «Стародавній Єгипет як колиска сакрального символізму».

2 лютого о 17:00 − лекція з циклу лекцій «Україна невідома». Тема: «Таємниця Григорія Сковороди». Лектор - Андрій Козка.

3 лютого о 17:00 − лекція з мистецтвознавства з циклу лекцій «Простір і час українського мистецтва (ХІХ-ХХ ст.)». Тема: «Художній процес в Україні 1960 - 1980-х років. Частина 2: Дозволене мистецтво». Лектор − мистецтвознавець Пухарєв Вікентій.

4 лютого о 17:00 − творча зустріч з авторами дев'ятої підсумкової виставки фотографів Оласної громадської організації «Харківський фотоклуб» - «FOCUSники».

Довідка. «Харківський фотоклуб» − це громадська організація, що об'єднала людей, закоханих у фотографію. Він був заснований в 2006 році, і по завершенню кожного року підводяться підсумки творчого клубного життя. Підсумок 2015 року представлено на цій виставці.