Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Систему «ProZorro» впровадять на обласних комунальних підприємствах

Систему «ProZorro» впровадять на обласних комунальних підприємствах

Про це голова обладміністрації Ігор Райнін повідомив під час робочої зустрічі з активом Громадської ради при ХОДА 15 січня.

З питанням щодо впровадження в регіоні системи електронних державних закупівель до керівника обладміністрації звернувся представник комітету Громадської ради з питань охорони здоров'я Геннадій Макаренко.

«Щодо системи електронних закупівель «ProZorro» є один нюанс, про який багато хто не знає, - зазначив Ігор Райнін. - Усі електронні закупівлі, які проходили в цій системі до кінця листопада, - незаконні, бо не були внесені необхідні зміни до законодавства з державних закупівель, які дозволили б проводити ці електронні процедури. Але система ця - правильна і потрібна, тому одразу на наступний день після того, як Президент підписав закон зі змінами по тендерах, що дозволяють проводити електронні закупівлі, було підписано розпорядження голови обласної адміністрації про початок впровадження цієї системи в Харківській області».

Голова ХОДА зазначив, що система електронних держзакупівель в нашому регіоні буде розвиватися.

«Ми її спочатку введемо на комунальних підприємствах обласної ради - влада повинна бути прикладом у цьому питанні, - а далі будемо поширювати на інші підприємства в рамках чинного законодавства», - пояснив Ігор Райнін.

Продовжиться в регіоні й впровадження електронного уряду.

«Наприкінці січня - початку лютого ми вже презентуємо систему електронного документообігу в обласній адміністрації, зараз вона працює в тестовому режимі. Звичайно, знадобиться час для навчання персоналу, але те, що ми стоїмо на шляху впровадження всіх електронних операцій як чинника боротьби з корупцією - це факт», - сказав голова облдержадміністрації.

Він підкреслив, що всі впроваджувані електронні нововведення повинні бути зрозумілі мешканцям області та законодавчо підкріплені.