Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вартість опалення перерахують в залежності від температури зовнішнього повітря

Вартість опалення перерахують в залежності від температури зовнішнього повітря

Про це 15 січня на селекторній нараді наголосив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуард Кругляк.

У нараді, яка пройшла під головуванням віце-прем’єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, взяли участь заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко та начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький.

У ході наради розглянули питання забезпечення сталого проходження опалювального сезону 2015-2016 року, розрахунків підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ, проведення для населення розрахунків вартості послуг з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря та в разі ненадання їх або надання не в повному обсязі.

Як повідомив Едуард Кругляк, з 19 грудня 2015 року набрала чинності постанова КМУ від 30.10.2015 № 1037 «Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря».

«Основними чинниками, що визначають розмір щомісячної плати за послуги з централізованого опалення, відтепер є фактична температура зовнішнього повітря у розрахунковому місяці, тривалість опалювального сезону і середньозважена річна витрата теплової енергії протягом опалювального сезону, фактична кількість діб надання послуги та календарна кількість діб», - розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Він наголосив, що зміни у порядку нарахування плати за послуги з централізованого опалення стосуються споживачів, у яких відсутні у квартирі (будинку садибного типу) та на вводах у багатоквартирний будинок засоби обліку теплової енергії.

Як повідомив Олексій Белоцький, у Харківській області середній рівень оплати підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ склав 94%.

«Усі підприємства теплоенергетики області розрахувались за спожитий газ, станом на 4 січня, за даними НАК «Нафтогаз України», на 94%. Всього по Україні середній рівень оплати склав 82%», - зазначив начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА.