Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Систему ПТУ в Харківській області буде збережено. Ігор Райнін

Систему ПТУ в Харківській області буде збережено. Ігор Райнін

Питання фінансування системи профтехосвіти за рахунок коштів місцевих бюджетів на робочій зустрічі з керівником області підняли представники Громадської ради при ХОДА.

«На сьогодні за Бюджетним кодексом забезпечення роботи ПТУ переходить до місцевої влади. Хотілося б, щоб Харківська облдержадміністрація в особі Ігоря Львовича виступила лобістом того, щоб не дати померти профтехосвіті», - звернувся до Ігоря Райніна голова Громадської ради при ХОДА Олександр Родіонов.

Керівник облдержадміністрації запевнив, що профтехучилища в Харківській області не закриватимуть.

«Ми всі проблемні питання вирішували і будемо вирішувати - і з ПТУ в тому числі. І бюджет міста Харкова перестрахувався - гроші на ПТУ міста виділені, і ми зробимо це в лютому на сесії обласної ради, якщо буде така необхідність. Система ПТУ не зруйнується, - сказав Ігор Райнін. - Просто хотілося б, щоб система профтехосвіти модернізувалася, йшла вперед, і цим має все ж таки займатися Міністерство освіти. Я, як голова обласної адміністрації і депутат обласної ради, буду піднімати проблему ефективності роботи цього міністерства і просив би Громадську раду теж дати свою оцінку. Але система ПТУ в Харківській області буде, фінанси будуть, ніхто нічого не закриє, хоча, звичайно, на ці кошти (а це 70 млн грн для обласного бюджету) можна було б багато чого зробити».

Більше фото