Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області працюють мобільні та стаціонарні пункти обігріву

В області працюють мобільні та стаціонарні пункти обігріву

Про це повідомив 12 січня під час прес-конференції начальник Головного управління ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв.

«На сьогодні ГУ ДСНС України в Харківській області проведено всі необхідні заходи з підготовки до ліквідації можливих надзвичайних ситуацій у період погодних змін. Відпрацьовано інструкції взаємодії з такими структурами як Національна поліція, Служба автомобільних доріг, обленерго, медична служба, житлово-комунальні підприємства. Відпрацьовані практичні заняття з підготовки такого роду заходів», - запевнив Олександр Волобуєв.

Як зазначив головний рятувальник області, наразі на щодобове чергування заступають 550 співробітників ДСНС, задіяно близько 150 одиниць техніки, з якої 60 автомобілів - підвищеної прохідності, здатних евакуювати застряглий в заметах транспорт. Так, за останні 5 днів рятувальники 5 разів надавали допомогу машинам «швидкої» і приватному автотранспорту.

Також Олександр Волобуєв зазначив, що за умов зниження температури служба може виставити 6 стаціонарних пунктів обігріву та 9 - мобільних. Один з мобільних пунктів вже працює при в'їзді в місто Валки.

«Вчора був сильний снігопад, а на під'їзді до райцентру є підйом, де міг утворитися затор. Щоб водіям було куди звернутися за допомогою, ми виставили мобільний пункт. Він складається з трьох вантажівок з КУНГами, де люди можуть обігрітися, поїсти та випити чаю, а, за необхідності - й отримати першу долікарську допомогу. В одному такому пункті можуть розміститися 12 осіб», - розповів начальник обласного управління ДСНС.

За його інформацією, такий самий пункт, але з додатковим наметом, розрахованим на 50 осіб, буде встановлено в селі Федорівка Вовчанського району (9 - 10 січня там трапилися зупинки великовантажного транспорту).

Усього, як відзначив керівник ГУ ДСНС України в Харківській області, в регіоні працює близько 300 стаціонарних пунктів обігріву, з яких 11 знаходяться у Харкові - в терцентрах з надання соціальної допомоги. У районах же пункти розташовані в сільрадах, фельдшерських пунктах і кафе.

Також, за словами начальника Служби автомобільних доріг Харківської області Євгена Зражевця, підготовлені й стаціонарні пункти на базі дорожньо-експлуатаційних підприємств.

«Ми розгорнули 56 стаціонарних пунктів обігріву, також будемо готові приймати людей в місцях, де можуть бути затори», - повідомив Євген Зражевець.

Більше фото