Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти з Луганщини зустріли Різдво у Харкові

Діти з Луганщини зустріли Різдво у Харкові

За ініціативи голови ХОДА Ігоря Райніна, провести новорічні канікули в нашому регіоні запросили школярів, які мешкають поряд із зоною АТО.

Свята на Харківщині провели обдаровані луганські школярі, що мають особливі успіхи в навчанні.

«Ці діти особливо потребують позитивних емоцій, тому що їм довелося пережити важкі моменти. Саме тому голова обладміністрації Ігор Райнін прийняв рішення - на Новий рік та Різдво влаштувати для них справжні святкові канікули. Він особисто опікувався цим питанням», - повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Для школярів підготували насичену святкову програму. Зокрема, вони відвідали головну ялинку Харківщини на майдані Свободи та переглянули новорічні театралізовані вистави в Харківському театрі для дітей та юнацтва, в обласному Палаці дитячої та юнацької творчості і новорічну програму в Харківському цирку. Також діти побували у зоопарку, відвідали Харківський історичний музей імені М.Ф. Сумцова, художній музей та музей археології в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна.

Екскурсію Харковом для юних луганчан провели педагогічні працівники обласної станції юних туристів. Вони познайомили дітей з історичними та культурними пам’ятками Першої столиці: архітектурним ансамблем майдану Свободи, Університетською гіркою, Покровським чоловічим монастирем, Благовіщенським кафедральним собором. Діти відвідали виставку льодових фігур та сад імені Т.Г. Шевченка, а також переглянули художній фільм в одному з харківських кінотеатрів.

«Ми зробили все, щоб створити для наших юних гостей доброзичливі та комфортні умови, щоб вони розважилися та відчули свято. Додому вони поверталися веселими, сповненими сили та енергії», - розповіла Юлія Світлична.

За словами керівника групи школярів Людмили Брюховецької, Харків вразив луганчан з перших хвилин, і протягом всього перебування в нашому регіоні дітям було весело і цікаво.

«Вони були в захваті від цирку, від вистави у Палаці дитячої та юнацької творчості, захоплювалися екскурсіями. Та головне - нам було тепло і затишно від гостинного, щиросердного, турботливого ставлення всіх тих, хто був причетний до організації нашої поїздки. Ми щиро вдячні Харківщині за такий прийом», - підкреслила керівник групи.