Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Служба автомобільних доріг відновлює техніку для ще більш ефективної роботи в негоду

Служба автомобільних доріг відновлює техніку для ще більш ефективної роботи в негоду

Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг Харківської області Євген Зражевець.

Він підкреслив, що завдяки ефективній взаємодії Харківської облдержадміністрації з керівництвом «Укравтодору», на даний момент регіон повністю готовий до проведення зимової експлуатації доріг.

«За допомогою підготовленої техніки та проведених оргзаходів ми змогли забезпечити фактично безперебійну роботу на автомобільних дорогах загального користування», - оцінив роботу служби Євген Зражевець.

Він зазначив, що за період снігопадів в області не було закрито жодної дороги державного значення та місцевого рівня. Лише на деяких ділянках рух було обмежено.

«Найближчим часом знову очікуються опади, і наша служба готова зустріти негоду», - запевнив Євген Зражевець.

Також він нагадав, що Служба автомобільних доріг Харківської області посіла перше місце в Україні за рівнем підготовки до зимової експлуатації доріг. Так, вперше за 15 років існування служби на зиму заготовили 140 вагонів солі, 130 вагонів гранвідсіву та 80 тис. тонн піщано-сольової суміші.

Начальник служби зазначив, що ефективно прибирати сніг у зимовий період, особливо - на місцевій мережі доріг, поки заважає зношеність дорожньої техніки.

«Знос техніки становить близько 80%. Не приховую: ми не встигаємо прибирати місцеву мережу. Тут ми забезпечені технікою тільки на третину. Тому ми активно ремонтуємо і вдосконалюємо старі машини», - розповів Євген Зражевець.

Наприклад, цього року служба «реанімувала» «КрАЗ» 1973 року випуску. Таким чином, в Харківській області з'явився єдиний в Україні автомобіль, здатний самостійно завантажувати, а потім обробляти дороги піщаними й соляними сумішами. Працює вантажівка у Золочівському та Дергачівському районах. Крім того, дорожники відновили ще 4 зношених «КамАЗи».

«Щоб робота на зимових дорогах проходила без найменших збоїв, нам потрібно 150 одиниць сучасної техніки. Тоді буде повністю прибрана вся дорожня мережа, а вона - найбільша в Україні, близько 10 тис. км», - зазначив Євген Зражевець.

Більше фото