Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До служби екстреної медичної допомоги надходить понад 3000 викликів на добу

До служби екстреної медичної допомоги надходить понад 3000 викликів на добу

Медичні служби області повністю готові до надання допомоги всім потерпілим від негоди. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан.

Так, за його інформацією, щодоби на лінії працюють понад 200 лікарських та фельдшерських бригад екстреної медичної допомоги. За останні декілька днів службою екстреної медичної допомоги та медицини катастроф обслуговується понад 3000 викликів на добу, з яких лише на обласний центр припадає 2000.

«Служба екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у повному обсязі забезпечена необхідними лікарськими засобами та виробами медичного призначення, - підкреслив Олександр Галацан. - Забезпечено доїзд на виклик до пацієнта у відповідності до вимог Закону України «Про екстрену медичну допомогу». Налагоджена повна взаємодія служби з патрульною поліцією у місті Харкові, службами ДАІ в районах області та з підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області».

У Департаменті охорони здоров’я також нагадали, що при департаменті цілодобово працює «гаряча лінія». Усім, хто звернеться за телефоном (057) 705-10-85, досвідчені керівники та фахівці зможуть надати пораду та допомогу.

За інформацією Головного управління ДСНС у Харківській області, в усіх районах та обласному центрі розгорнуто роботу пунктів обігріву. З повним переліком адрес, за якими працюють пункти, можна ознайомитися тут.