Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина отримала додаткову освітню субвенцію у розмірі більше 42 млн грн

Харківщина отримала додаткову освітню субвенцію у розмірі більше 42 млн грн

Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

За її словами, додаткові 42,8 млн грн Харківська область отримала в результаті перерозподілу коштів державного бюджету 2015 року.

«Керівник області Ігор Райнін особисто займався цим питанням на рівні Кабінету міністрів, і йому вдалося домогтися виділення додаткових коштів на розвиток сфери освіти регіону, - зазначила Юлія Світлична. - На сьогоднішній день Харківська область, як крайня мирна точка України, перебуває у досить складній ситуації. У нас офіційно зареєстровано понад 205 тисяч тимчасово переміщених осіб із зони АТО. Безумовно, з бюджетом, який був розрахований тільки на мешканців області, складно виконувати всі функції. Але завдяки тому, що голова обласної адміністрації відстоює інтереси регіону на рівні вищих органів влади, нам вдається отримувати з державного бюджету додаткові кошти для освіти, медицини, культури, спорту. Це дозволяє нам жити в звичайному ритмі і забезпечувати соціально-економічний розвиток області».

За словами Юлії Світличної, частина додаткової освітньої субвенції - більше 20 млн грн - піде на закупівлю нових шкільних автобусів для учнів сільських шкіл.

«У 2015 році ми відновили програму закупівлі шкільних автобусів. Вперше за 4 роки за кошти обласного бюджету було закуплено 11 автобусів для сільських шкіл. Цю роботу ми будемо продовжувати і в 2016 році», - підкреслила заступник голови ХОДА.

Вона зазначила, що відновити і розвивати програму із закупівлі шкільних автобусів в області вдалося завдяки чіткому розподілу фінансових ресурсів і дисципліні при виконанні поставлених завдань.

«Саме це дозволило нам за досить короткий проміжок часу при обмежених коштах отримати результат. Це дуже непросто, але ми робимо все, щоб не тільки забезпечити соціальні гарантії для працівників освіти, а й закладати кошти на розвиток сфери», - підкреслила Юлія Світлична.

За її словами, значна частина субвенції - близько 4 млн грн - піде на закупівлю першої партії підручників для 4 і 7 класів.

«Зараз в Харківській області є близько 30% від необхідної кількості підручників для 4 і 7 класів, і видавництва готові передати їх на баланс шкіл. Що стосується решти підручників - ми робимо все можливе, щоб вже в січні діти були забезпечені ними в повному обсязі», - повідомила заступник керівника ХОДА.

Крім того, за її словами, частина субвенції буде спрямована на оновлення матеріально-технічної бази опорних шкіл, а також на захищені статті видатків, що дозволить своєчасно виплачувати заробітну плату всім вчителям і зменшити заборгованість за енергоносії.