Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Марка Беккера звернулися за допомогою у вирішенні земельних питань

До Марка Беккера звернулися за допомогою у вирішенні земельних питань

6 січня заступник голови обласної державної адміністрації провів особистий прийом громадян.

Громадяни, які прийшли на прийом, зверталися до Марка Беккера за допомогою у вирішенні земельних питань.

Так, учасник АТО з села Хотомля Вовчанського району попросив допомогти з виділенням земельної ділянки. За словами чоловіка, йому виділили ділянку на території сільської ради, але вона не придатна для ведення підсобного господарства, оскільки знаходиться в болотистій місцевості. Більше того, ця ділянка розташована безпосередньо поруч із цвинтарем.

«У сільраді дають землю учасникам АТО біля кладовища, кажучи, що інших ділянок немає. При цьому іншим людям виділяється земля біля річки і лісу», - розповів чоловік.

Марк Беккер зазначив, що виділення земельних ділянок - повноваження місцевих органів влади, але пообіцяв розібратися в питанні і направити листа голові сільради.

З питання приватизації земельних ділянок до заступника голови ХОДА звернувся мешканець Пісочина - представник садового товариства чорнобильців. Він розповів, що члени товариства хочуть приватизувати ділянки, якими користуються з 1992 року. Але протягом кількох років на цю землю претендують інші люди, тривають суди, тому чорнобильці не розуміють, чи мають право приватизувати ділянки.

Марк Беккер пояснив, що згідно з дійсними документами земля призначена для обслуговування садового товариства, і правових підстав претендувати на землю немає ні в кого, крім членів цього товариства.

«Людям, які сьогодні користуються землею, потрібно звертатися до Єдиного дозвільного центру - і вони зможуть отримати цю землю у власність», - пояснив заступник голови ХОДА.

Всі, хто прийшов на особистий прийом Марка Беккера, за потребою, отримали консультації керівників профільних департаментів обласної державної адміністрації.