Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині стартувала приписна кампанія-2016

На Харківщині стартувала приписна кампанія-2016

Більше 8 тисяч юнаків 1999 року народження стануть на військовий облік.

На Харківщині у перші дні нового року стартувала приписка юнаків 1999 року народження при районних (міських) військових комісаріатах.

Так, з 2 січня і до 30 березня близько 8 тисяч 300 осіб буде викликано до військових установ для визначення придатності юнаків до військової служби.

За словами командування Харківського обласного військкомату (ХОВК), до складу районних (міських) приписних комісій, окрім військовослужбовців Збройних Сил України, увійшли цивільні лікарі, психологи та працівники регіональних структур соціального забезпечення.

«Ще наприкінці минулого року офіцери військкоматів склали списки харків’ян, яким цього року виповниться сімнадцять. Паралельно ми у районах підготували усе необхідне для виконання цього загальнодержавного завдання. Тому з 2 січня райвійськкомати, розташовані на Харківщині, своєчасно і на повну потужність запрацювали над приписною кампанією 2016 року», - пояснив т.в.о. військового комісара ХОВК полковник Юрій Калгушкін.

Також в ході постановки на військовий облік осіб 1999 року народження визначатиметься кількість юнаків та дівчат, які цього року виявлять бажання вступати до вищих військово-навчальних закладів оборонного відомства. Планується, що у 2016-му погони курсантів-першокурсників одягнуть приблизно 600 мешканців Харківської області.