Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична вручила нагороди кращим виробникам регіону

Юлія Світлична вручила нагороди кращим виробникам регіону

29 грудня в ХОДА відбулося нагородження фіналістів регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції «100 кращих товарів України» - 2015.

Заступник голови ХОДА Юлія Світлична привітала присутніх від імені голови ХОДА Ігоря Райніна. Вона зазначила, що Харківщина сьогодні є одним з найбільш розвинених центрів України.

«Тут важливу роль відіграють підприємства машинобудування, оборонного комплексу, енергетики, сільського господарства. Але наш регіон має не лише потужний народно-господарський комплекс, він також володіє потужним науковим і освітнім потенціалом, що надає нам можливість вирішувати найскладніші завдання науково-технічного характеру і брати участь у виробництві конкурентоспроможного товару. Саме конкурентоспроможність є основоположною, тому що вона є запорукою затребуваності не тільки на регіональному рівні, але і дозволяє завойовувати інші ринки», - зазначила Юлія Світлична.

Заступник голови ХОДА зазначила, що конкурс «100 кращих товарів України» став традиційним і проводиться 12 років поспіль.

«Сьогоднішні нагороди - це результат безперервної роботи підприємств, ваших колективів. Можу відзначити, що навіть у цей складний час, завдяки наполегливій праці, Харківська область в рейтингу Кабінету Міністрів України займає лідируючу - четверту - позицію серед усіх регіонів країни. І це наш з вами спільний успіх», - сказала Юлія Світлична. Вона зазначила, що в умовах підвищеної конкуренції потрібно постійно бути націленим на випуск якісної і затребуваної продукції.

«Ми стоїмо на порозі роботи в рамках Асоціації з Європейським союзом. З 1 січня починається впровадження пунктів програми угоди, які стосуються, зокрема, якості продукції та відповідності її європейським стандартам. Крім того, потрібно буде працювати над отриманням дозвільних документів, над пошуком нових ринків збуту. Це велика праця, але і великі можливості для підприємств», - зазначив перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко.

Проректор з науки Харківського державного університету харчування і торгівлі Валерій Михайлов зазначив, що завдяки підтримці обласної державної адміністрації харківська наука сьогодні має можливість впроваджувати свої напрацювання у виробництво.

«Особливі слова подяки керівництву області, зокрема - Юлії Світличній, за підтримку наукової діяльності, за ті перспективи, які перед нами відкриваються. Сьогодні ми бачимо себе корисними для вирішення проблем нашого регіону і України в цілому, - зазначив Валерій Михайлов. - Ми закликаємо всіх наших виробників тісніше взаємодіяти з навчальними та науковими закладами для того, щоб наукові розробки знаходили втілення в товарах, які вкрай потрібні споживачеві».

У ході урочистого прийому Юлія Світлична вручила нагороди фіналістам регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, послуг) - «100 кращих товарів України» 2015 року.

Список нагороджених можна подивитися тут.