Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В районних центрах на честь загиблих воїнів АТО і ліквідаторів аварії на ЧАЕС назвуть вулиці

В районних центрах на честь загиблих воїнів АТО і ліквідаторів аварії на ЧАЕС назвуть вулиці

28 грудня відбулося засідання робочої групи із забезпечення реалізації на Харківшині закону про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні.

Захід пройшов під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка, за участю членів робочої групи, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, районних державних адміністрацій, голів міст обласного значення, представників громадськості.

Михайло Черняк зазначив, що закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» набрав чинності в травні 2015 року.

«Обласною державною адміністрацією здійснювався постійний моніторинг стану виконання положень закону в районах області та містах обласного значення. Відповідна інформація аналізувалась, узагальнювалась та висвітлювалась у ЗМІ. Зведена інформація направлялася до Адміністрації Президента України», - сказав Михайло Черняк.

За інформацією заступника директора Департаменту масових комунікацій Ігоря Ісаєнка, наразі нічого не заважає процесу перейменуванню населених пунктів в Харківській області.

Остаточна інформація буде узагальнена у січні 2016 року. 

«В районах дослухались до наших пропозицій: деякі вулиці перейменовані на честь загиблих в АТО воїнів. Наприклад, у Валках з’явиться вулиця Андрія Ольховського, у Лозовій - вулиця Олександра Лавриненка, у Пісочині – Сергія Колодія. Також відреагували місцеві ради і на пропозиції чорнобильців. В Богодухівському, Валківському, Краснокутському районах, Мерефі вулиці будуть названі на честь ліквідаторів», - зауважив Ігор Ісаєнко.

Також на засіданні робочої групи говорили про демонтаж пам’ятників і пам’ятних знаків радянського періоду та перейменування об’єктів топоніміки в області.