Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Люботині готують новий генеральний план міста

В Люботині готують новий генеральний план міста

Як розповів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович, фахівці Київського інституту «Діпромісто» ім. Ю.М. Білоконя представили розроблений ними проект генплану.

Генеральний план, розроблений відповідно до «Програми розроблення містобудівної документації у Харківській області на 2012-2015 роки», був презентований представником авторського колектива - Миколою Лопатюком - в Люботинській міськраді.

До обговорення документу залучили представників профільних департаментів ХОДА: Департаменту містобудування та архітектури і Департаменту екології та природних ресурсів. Також були присутні представники Укрдіпродору, СЕС, Управління служби автомобільних доріг Харківської області, представники інших служб, включених до робочої групи.

В процесі обговорення було сформовано низку пропозицій та доповнень для врахування спеціалістами ДП «Діпромісто» при завершенні розробки генерального плану.

«Генеральний план міста Люботин визначає пріоритети та концептуальні вирішення планування і використання території міста, вдосконалення системи розселення та забезпечення сталого розвитку населеного пункту, розвитку виробничої, соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, формування національної екологічної мережі. Матеріали генерального плану враховують реальну сучасну економічну ситуацію та пропозиції громадськості», - розповів Михайло Рабінович.

За його словами, генплан передбачає покращення транспортної схеми міста завдяки пристрою додаткового в'їзду на кільцеву трасу, а також додаткових виїздів з житлових кварталів. Крім того, заплановані місця розміщення нових пожежних депо.