Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На День відкритих дверей до ХНУРЕ завітав радник міністра освіти і науки України

На День відкритих дверей до ХНУРЕ завітав радник міністра освіти і науки України

Захід відбувся 20 грудня.

У ньому взяло участь близько 400 осіб – учні шкіл і технікумів Харкова та Харківської області (Дергачі, Люботин, Чугуїв, Красноград, Краснокутськ, Барвінкове, Ізюм), представники Донецької, Полтавської, Миколаївської, Запорізької, Сумської та інших областей.

Університет також відвідали випускники ХНУРЕ на чолі з радником міністра освіти і науки України Нурієвим Ельхан Пірі огли. Пан Нурієв передав вітальні слова від міністра освіти і науки України Сергія Квіта, розповів про перспективи й основні напрями реформи системи освіти в Україні. Він підкреслив, що ХНУРЕ перебуває в пріоритетах Міністерства освіти і науки України серед інших вишів України з підготовки ІТ-фахівців. Університетові допомагатимуть у процесі реформування системи адміністрування, інноваційному, міжнародному розвитку. Також пан Нурієв пообіцяв сприяти збільшенню кількості бюджетних місць. І, звичайно ж, випускник Харківського національного університету радіоелектроніки поділився своїми спогадами про навчання, розповів про те, які перспективи очікують випускників ХНУРЕ.

В День відкритих дверей проводилися презентації всіх спеціалізацій і спеціальностей, які готує університет, гостей ознайомили з новими правилами вступу. У абітурієнтів була можливість познайомитися з апаратурою кіберзахисту, робочою станцією для проектування систем на кристалах, мультимедійним тиром, сонячними батареями, розробками в біомедицині, місяцеходом, лазерним шоу, 3D-шахами, приладами штучного інтелекту та іншими розробками науковців та студентів університету.

Наступний День відкритих дверей планується провести наприкінці лютого 2016 року.