Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область лідирує за показниками вакцинації від поліомієліту

Харківська область лідирує за показниками вакцинації від поліомієліту

Про підсумки другого туру вакцинації проти поліомієліту розповів директор Департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації Олександр Галацан.

За його інформацією, в Харківській області заплановано прищепити більш 120 тисяч дітей.

«До кінця другого туру вакцинації - ревакцинації - залишилося два дні. На сьогодні щеплені 92% дітей. Це найкращий показник в Україні», - зазначив Олександр Галацан.

За його словами, в області не зареєстровано жодного випадку важкої алергічної реакції на щеплення.

«Вакцина, яку ми використовуємо, - хорошої якості. Це ми бачимо по дії на пацієнтів. Терміни придатності та умови зберігання вакцини суворо дотримуються, тому батькам не варто хвилюватися», - зазначив директор Департаменту охорони здоров'я, підкресливши, що запасу вакцин в області достатньо, щоб провести імунізацію в повному обсязі.

Олександр Галацан також зазначив, що, на відміну від першого туру вакцинації, коли відмов від щеплень в області практично не було, у другому турі близько 2 тисяч батьків відмовилися щепити дітей.

«У тих, хто відмовився від ревакцинації, шансів отримати гарантований стабільний імунітет набагато менше, - підкреслив директор департаменту. - Я хочу порадити батькам не піддаватися впливу негативної інформації про щеплення і провести ревакцинацію в третьому турі, який проходитиме в січні-лютому. Якщо зробити хоча б 2 щеплення, гарантія імунітету до поліомієліту буде набагато вище».