Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У продавців ялинок вилучили півтисячі дерев без дозвільних документів

У продавців ялинок вилучили півтисячі дерев без дозвільних документів

Держекоінспекція в Харківській області проводить рейдові заходи в рамках щорічної операції «Новорічна ялинка».

Співробітники Держекоінспекції перевіряють наявність дозвільних документів на точках продажу ялинок в Харкові. Так, під час останнього рейду, який відбувся 19 грудня, було перевірено 18 точок продажу.

«Під час рейду були виявлені факти незаконної реалізації новорічних ялинок. У продавців не було відповідних документів, на деревах були відсутні бирки та клеймо. Окрім того, деякі продавці чинили опір представникам Держекоінспекції», - зазначили в інспекції.

Зокрема, по вулиці Клочківській в ході перевірки було зафіксовано факт незаконної реалізації ялинок з порушенням природоохоронного законодавства. Громадянин намагався збути близько 102 дерев без бирок та клейма.

«Чоловік пред’явив одну-єдину бирку на всі рослини. За результатами перевірки на сайті yalynka.info виявилося, що за наданою биркою була відпущена ділова деревина - шестиметровий стовбур сосни діаметром 48 сантиметрів, - розповіли інспектори. - Порушник, який здійснював реалізацію новорічних дерев, намагався завадити передачі ялинок для зберігання до Харківського зоопарку. Він спробував пошкодити транспортний засіб та лягав під його колеса».

Для вирішення ситуації представникам Держекоінспекції довелося викликати поліцію.

Загалом, за результатами рейду було складено 5 адміністративних протоколів за ч. 2 ст. 88-1 КУпАП (порушення правил придбання чи збуту об’єктів рослинного світу), які інспекція направить до суду, де буде вирішуватися питання щодо встановлення розміру штрафних санкцій стосовно порушників.

Також було вилучено близько 500 сосен та ялинок, які передано на зберігання до Харківського зоопарку.