Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджено Комплексну програму соціального захисту населення на 2016-2020 роки

Затверджено Комплексну програму соціального захисту населення на 2016-2020 роки

Таке рішення прийняли депутати на пленарному засіданні позачергової ІІ сесії Харківської обласної ради VII скликання.

Як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, всього по програмі передбачено видатків на 2016 рік на загальну суму более 50,5 млн грн.

Зокрема, передбачено надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинились в скрутній життєвій ситуації (за зверненнями) - 12,5 млн грн.

Так, за даними департаменту, за останні місяці стрімко зросла кількість звернень, що надійшли на розгляд комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги від громадян, які опинилися у важкому матеріальному становищі, збільшилися витрати на лікування онкозахворювань та інші потреби, у декілька разів.

«За 11 місяців поточного року звернулось 1 тис. 750 осіб, що у 2,2 рази більше за аналогічний період минулого року. Виділено матеріальну допомогу 766 особам на загальну суму 5,9 млн грн, що на 90% більше, ніж у 2014 році», - зазначив Юрій Шпарага.

Також Програма передбачає надання цільової адресної матеріальної допомоги постраждалим громадянам, а саме: інвалідам І групи, дітям-сиротам, дітям-інвалідам, вдовам (до річниці Чорнобильської трагедії) та учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1986 року (до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС) - 865 тис. грн. Крім того, 304 тис. - надання допомоги, пов’язаної з похованням померлих, на яких розповсюджуються пільги відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Фото пленарного засідання II позачергової сесії Харківської обласної ради VII скликання