Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На спортивні школи регіону виділили більше 1,8 млн грн

На спортивні школи регіону виділили більше 1,8 млн грн

17 грудня у ході II позачергової сесії VII скликання депутати обласної ради затвердили зміни до бюджету Харківської області на 2015 рік.

Серед прийнятих змін – збільшення видатків на сферу спорту на 1 млн 855 тис. грн.

Зокрема, на придбання спортивної форми, інвентарю, обладнання довгострокового користування комунальному закладу «КДЮСШ «ХТЗ» виділено  500 тис грн.

Директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко зазначив, що ця школа - найбільша у Харківській області й одна з найбільших в Україні.

«У школі розміщено 19 відділень. Серед представлених видів спорту: бокс, легка атлетика, футбол та інші. Потреба у спортивному інвентарі цієї школи величезна, і те, що ми зможемо закупити на виділені кошти, хоч і недостатньо для того, щоб повністю покрити необхідність у спортивному інвентарі, але значно покращить матеріально-технічну базу школи», - зазначив Віталій Кириленко.

Окрім того, 1 млн 250 тис. грн виділено на придбання спортивної форми, обладнання довгострокового користування та інвентарю для Школи вищої спортивної майстерності.

«У цій школі займаються ведучі спортсмени з олімпійських видів спорту. І напередодні Олімпійських ігор для школи закупаємо спортивний інвентар для повноцінної підготовки, - зазначив Віталій Кириленко. – Отримати ці кошти вдалося завдяки тому, що голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін визначив розвиток спорту в області пріоритетним напрямком роботи ХОДА і всіляко опікується спортом».

Також 105 тис. грн виділено на оплату енергоносіїв для Школи вищої спортивної майстерності з легкої атлетики.

За інформацією Віталія Кириленка, всі кошти будуть освоєні до кінця року.

Фото пленарного засідання II позачергової сесії Харківської обласної ради VII скликання