Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкриється представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні

У Харкові відкриється представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні

Які перспективи для розвитку регіону надасть офіс, обговорили на зустрічі керівництва Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА та Харківської облради з представниками Фонду.

«Ми з нетерпінням очікуємо відкриття офісу Фонду Конрада Аденауера в Харківській області та говоримо не тільки про свої вигоди, але й про те, що ви також будете об'єктивно розуміти та знати ситуацію в нашому регіоні», - зазначив перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко, відкриваючи зустріч.

У свою чергу, керівник напряму «Східна Європа» відділу Європи та Північної Америки Головного управління Європейського та Міжнародного співробітництва Фонду Конрада Аденауера Тім Петерс розповів, що в організації наразі є більш ніж 80 представництв по всьому світові.

«При цьому наше представництво в Києві працює вже 21 рік, але ми дійшли висновку, що ситуація в Україні на даний момент є особливою. Це спонукало нас до посилення співпраці. Як політична організація ми не можемо принести безпосередні фінансові інвестиції, але, можливо, ми зможемо зробити свій внесок у розвиток соціальної, політичної та правової сфери», - повідомив Тім Петерс.

Директор Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Габріеле Бауманн також нагадала, що Фонд тісно пов'язаний з партією Християнсько-демократичний союз, а членом правління організації є Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.

«Вона дуже цікавиться ситуацією в Україні. Торік я мала честь розмовляти з канцлером на цю тему, і вона глибоко вникає в питання України, - сказала Габріеле Бауманн. - Зараз ми хотіли б коротко обговорити, які теми ми могли б додати до тієї роботи, яку Фонд вже проводить - це питання децентралізації, місцевого самоврядування, європейської інтеграції, наближення до стандартів асоціації з ЄС і так далі».

Заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олександр Лукашов підкреслив, що цього року в Харківській області вперше за роки незалежності демократичні сили отримали значний результат на місцевих виборах.

«Зараз у обласній раді 90 зі 120 депутатів отримали цей статус вперше. Це теж тема для нашої співпраці. Підготовка нового депутатського корпусу до кваліфікованої роботи - це серйозне питання. Особливо воно актуалізується у зв'язку з децентралізацією та розширенням повноважень органів місцевого самоврядування», - зазначив Олександр Лукашов.

Він також повідомив, що співпраця регіону та Фонду має перспективи в питаннях, пов'язаних з вимушеними переселенцями, а також реабілітацією бійців, що пройшли АТО.

«Нещодавно ми відкрили Центр соціальної реабілітації для воїнів АТО і намагаємося залучати міжнародних партнерів до їх соціального та психологічного супроводу, але це та тема, де допомоги багато не буває», - сказав Олександр Лукашов.

Заступник директора Департаменту економіки запевнив німецьких партнерів у тому, що Харківська область може запропонувати Фонду ще низку проектів для спільної реалізації.

«Важливо, щоб Європа дізналася про нас і побачила в Україні не тільки країну, яка потребує зараз допомоги та підтримки, але й, у тому числі, країну великих можливостей для бізнесу та демократичних можливостей», - сказав Олександр Лукашов.