Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Французькі екологи провели для харків’ян лекцію з енергозбереження

Французькі екологи провели для харків’ян лекцію з енергозбереження

У ХНЕУ ім. Семена Кузнеця пройшла лекція-диспут на тему: «Енергоефективність: захист навколишнього середовища в нашому повсякденному житті».

Лекцію прочитав пан Жан Рош - засновник та директор французької компанії, яка працює в Україні над проектами, пов’язаними з впровадженням енергоефективних програм, зменшенням впливу виробництва на навколишнє середовище та займається їх реалізацією у аграрній, промисловій та енергетичній галузях.

Також на лекції-диспуті йшлося про глобальні проблеми, пов'язані зі зміною клімату на нашій планеті, й актуальні питання енергетичної незалежності та екологічної безпеки України.

«Конкретно харків’янам екологи пропонували використання у міських освітлювальних системах приладів, які працюють на сонячних батареях і накопичують енергію протягом дня. Також у ході лекції ділились досвідом використання енергозберігаючих технологій у повсякденному житті», - зазначили в Держекоінспекції у Харківській області.

Захід відбувся під патронатом Посольства Франції в Україні та Фундації «Альянс Франсез» та в рамках Конференції ООН «СОР 21» щодо кліматичних змін на нашій планеті та потенційних загроз її мешканцям, яка проходила в Парижі за участю глав держав 170 країн світу.

Участь у обговоренні піднятих питань взяли представники Держекоінспекції у Харківській області, студенти та вчені ВНЗ міста, представники ділових кіл, місцевих органів влади, громадських екологічних організацій.