Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині у двох військово-навчальних вишах відбулися випуски на перших офіцерських курсах

На Харківщині у двох військово-навчальних вишах відбулися випуски на перших офіцерських курсах

Понад 150 військовослужбовців військової служби за контрактом протягом трьох місяців пройшли спеціальний курс перепідготовки за офіцерськими програмами.

Усім хлопцям та дівчатам, які до моменту навчання мали базову вищу освіту, присвоєно чергове військове звання «молодший лейтенант» та вручено свідоцтво про набуття відповідного рівня військової підготовки.

Напередодні близько 120 осіб успішно завершили навчання у Харківському університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХУПС). Заняття проводилися з воїнами, які служитимуть у зенітних ракетних військах, радіотехнічних підрозділах, з’єднаннях протиповітряної оборони Сухопутних військ, а також на посадах інженерно-авіаційного складу в частинах Повітряних Сил, армійської та військово-морської авіації.

За словами голови екзаменаційної комісії в ХУПС - головного інженера авіації апарату авіації командування Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майора Петра Скоренького, більшість з випускників побували в зоні проведення АТО або мають великий досвід служби в ролі молодшого командира. Тому вони швидко опанували необхідні знання за новими спеціальностями.

«Перший випуск на нових офіцерських курсах показав необхідність продовження роботи у цьому напрямку. Вірю, що з приходом до військ молодших офіцерів «харківського» ґатунку обороноздатність країни значно зміцниться. Бажаю усім викладачам ХУПС та шановним випускниками доброго здоров’я та службових злетів», - зауважив під час ритуалу випуску генерал-майор Петро Скоренький.

Також погони молодшого лейтенанта та свідоцтва про набуття рівня військової підготовки за спеціальностями «бронетанкова техніка» і «радіаційний, хімічний та біологічний захист військ» у НТУ «Харківський політехнічний інститут» отримали близько 30 воїнів.

Привітали нове поповнення офіцерського корпусу Збройних Сил України голова екзаменаційної комісії - офіцер штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Руслан Берегуля, тимчасово виконуючий обов’язки начальника факультету полковник Анатолій Кочерга та ветерани військової служби.