Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аварія на ЧАЕС - це національна трагедія, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Президент

Аварія на ЧАЕС - це національна трагедія, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Президент

Звернення Петра Порошенка до Українського народу у зв'язку з Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Шановні співвітчизники!

Сьогодні ми складаємо шану мужнім людям, які у трагічний час Чорнобильської катастрофи приборкували ядерну стихію, захищаючи українську землю та увесь світ від смертельної небезпеки.

З глибоким сумом схиляємося перед світлою пам’яттю героїв, що пожертвували собою заради нас і наших нащадків.

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції спричинила національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Вона опалила долі мільйонів наших громадян, породила велику кількість проблем, що з плином часу змінюються, трансформуються, але не зникають.

Для їх розв’язання і безпечного утримання виведених з експлуатації потужностей Україні доводиться постійно залучати значні матеріальні, фінансові, інтелектуальні й людські ресурси. Завдяки самовідданості та професіоналізму вітчизняних і закордонних фахівців, дієвій міжнародній підтримці нині здійснюється комплекс робіт з монтажу нового укриття, вживаються заходи з дезактивації, відродження та розвитку забруднених територій.

В умовах, коли проти нас ведеться неоголошена війна, коли на першому плані - збереження незалежності та територіальної цілісності української держави, влада у тісній співпраці з громадськими об’єднаннями, які опікуються постраждалими, повинна виробити оптимальні та збалансовані механізми їх ефективного соціального захисту і підтримки. Особлива увага має бути приділена дітям Чорнобиля та людям з інвалідністю.

Дорогі учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС!

Прийміть мою сердечну вдячність за ваш самовідданий подвиг і патріотизм.

Бажаю усім мирного неба, доброго здоров’я, оптимізму й благополуччя.

Слава героям-чорнобильцям!

Слава Україні!