Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині започатковують історико-культурний проект «Родовід»

На Харківщині започатковують історико-культурний проект «Родовід»

В рамках проекту відкриється перша в Україні генеалогічна виставка «Дерево роду» та проводиться конкурс дослідницьких робіт «Історія моєї сім’ї» для дітей та молоді.

На виставці, яка працюватиме у лютому-березні 2016 року у приміщенні Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (ООМЦКМ) (вул. Пушкінська, 62) будуть представлені генеалогічні дерева як відомих на Харківщині родів, так і звичайних людей, чиї предки походили з дворян, купців, козаків, селян. Також будуть представлені речі, які належали представникам того чи іншого роду, фотографії, документи. Під час роботи генеалогічної виставки відбудеться низка заходів, серед яких - виставки документів та літератури з архівів та бібліотек міста, семінари, присвячені геральдиці, генеалогії селян, генеалогії та геральдиці польської шляхти тощо.

Конкурс дослідницьких робіт триватиме з 1 грудня 2015 по 26 березня 2016 року. Він проводиться за такими номінаціями: «Фотографія на пам’ять», «Кращий сімейний архів», «Сімейний літопис».

До участі в конкурсі запрошуються учні освітніх установ загальної, середньої спеціальної та позашкільної освіти м. Харкова та Харківської області у віці 12-18 років. Заявки на участь у конкурсі приймаються з 1 грудня 2015 року до 30 січня 2016 року на електронну адресу: oomckm@gmail.com. Переможці отримають цінні подарунки.

Прес-конференція щодо історико-культурного проекту «Родовід» відбудеться 15 грудня о 14:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62).