Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Літні мовні табори для школярів знову відкриються в 2016-му році

Літні мовні табори для школярів знову відкриються в 2016-му році

Про це повідомив заступник директора Департаменту науки і освіти ХОДА Володимир Ігнатьєв на засіданні обласного штабу з питань організації відпочинку та оздоровлення дітей.

«У цьому році за наказом Міністерства освіти і науки в Харківській області була вперше організована робота мовних таборів. У червні 2015 року на базі 141 загальноосвітнього навчального закладу працював 151 літній мовний табір, у тому числі 104 англомовних, 22 німецькомовних, 6 франкомовних, 2 англо-німецьких, 7 англо-французьких та інші», - розповів Володимир Ігнатьєв.

За його інформацією, не тільки відпочити, а й удосконалити своє знання мов влітку змогли 4 225 школярів Харківської області. З дітьми займалися не тільки вчителі, а й волонтери, в тому числі 137 студентів інязів Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди та Харківської гуманітарно-педагогічної академії, а також 89 волонтерів інших організацій.

Володимир Ігнатьєв підкреслив, що в 2016 році мовні табори продовжать свою роботу.

«Мовні табори залишаються актуальними і в світлі того, що один з предметів зовнішнього незалежного оцінювання знань - іноземні мови», - зазначив заступник директора Департаменту науки і освіти ХОДА.