Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині створені максимально комфортні умови для переселенців. Михайло Черняк

На Харківщині створені максимально комфортні умови для переселенців. Михайло Черняк

Про те, яка робота проводиться з переселенцями, заступник голови ХОДА розповів депутатам Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина під час офіційної зустрічі 9 грудня.

Вітаючи німецьких колег від імені голови ХОДА Ігоря Райніна, Михайло Черняк зазначив, що в обласній державній адміністрації завжди раді міжнародним партнерам, які готові поділитися досвідом, зокрема, в питаннях проведення реформ.

«Крім того, ми раді надати нашим іноземним друзям можливість самостійно переконатися в тому, що у нас мирний і стабільний регіон, і сьогоднішнє керівництво області повністю контролює ситуацію з безпекою. Невипадково саме в Харківській області зупинилася найбільша кількість переселенців із зони АТО, і всі вони отримали у нас необхідну допомогу і підтримку», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Він розповів про те, яка робота ведеться в області з тимчасово переміщеними особами, відзначивши допомогу європейських партнерів.

«Зокрема, наші німецькі колеги допомагають реалізовувати в області низку проектів, пов'язаних з допомогою переселенцям. Серед них - будівництво модульного містечка. Ми дуже цінуємо цю підтримку», - сказав Михайло Черняк.

Він зазначив, що більшість переселенців чекають закінчення військового конфлікту, щоб повернутися додому.

«Безумовно, люди, які покинули свої домівки проти власної волі, хочуть повернутися назад. Для тих, хто захоче залишитися в Харківській області, ми створимо максимально комфортні умови», - розповів заступник керівника області.

Депутат Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина Марілуїза Бек зазначила, що при такій великій кількості переселенців в регіоні їх практично непомітно.

«Це дивно, адже в Європі вони живуть у спеціальних таборах для біженців. Для них обладнують окремі приміщення. У вас вони повністю злилися з місцевими мешканцями. Це - хороший знак солідарності суспільства, - підкреслила депутат Бундестагу. - З іншого боку, через це люди не усвідомлюють масштабів тих завдань, які ця ситуація поставила перед керівництвом регіону».

Також під час зустрічі Михайло Черняк розповів колегам про реформи, які проводяться в області.

«Нам вдалося забезпечити безпеку, після чого всі сили були спрямовані на соціально-економічний розвиток регіону. Усі реформи, ініційовані Президентом, успішно реалізуються в Харківській області під керівництвом голови ХОДА Ігоря Райніна. Це і реформування системи державної влади, і децентралізація, і зміни в бюджетній політиці, і реформа правоохоронної системи. Всі ці зміни вже дають результат, і люди це бачать, - розповів Михайло Черняк. - Певні труднощі в реалізації реформ виникали у зв'язку з місцевими виборами. Але тепер, коли політичні процеси нормалізувалися, реформи будуть впроваджуватися більш інтенсивно. Тим більше, що керівникові області Ігорю Райніну вдалося консолідувати більшість політичних сил обласної ради. Всі вони хочуть працювати на розвиток регіону».

Бiльше фото