Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлію Світличну просили допомогти в реалізації проекту щодо розміщення переселенців

Юлію Світличну просили допомогти в реалізації проекту щодо розміщення переселенців

8 грудня заступник голови ХОДА провела особистий прийом громадян.

Представники однієї з громадських організацій Харківської області звернулися до Юлії Світличної за допомогою в реалізації проекту реконструкції житлового будинку для внутрішньо переміщених осіб у Богодухівському районі.

«Там можна буде розмістити 23 родини. Будівля порожня, напівзруйнована, тільки коробка і дах, без комунікацій. Орієнтовна кошторисна вартість - 10 мільйонів гривень, включаючи інфраструктуру, автономне негазове опалення, обладнання квартир на першому поверсі для потреб інвалідів-візочників, дитячі майданчики», - розповів заявник.

Юлія Світлична зазначила, що на сьогоднішній день фінансову допомогу для реконструкції об'єктів для переселенців готові надавати європейські організації.

«Якщо є чіткі напрацювання, то ми їх внесемо до своєї бази, і вони будуть розглянуті іноземними представниками. Вони виїжджають на місце, дивляться на придатність об'єкта для реконструкції та вирішують, чи беруть його в програму. Якщо є вся проектно-кошторисна документація, і зроблені майже всі підготовчі роботи, я готова взяти проект і пропонувати його для здійснення в рамках різних програм, які будуть реалізовуватися в Харківській області», - зазначила Юлія Світлична.

Також у ході особистого прийому мешканці області звернулися до заступника голови ХОДА з проханням сприяти в реалізації проекту, який стосується реформування системи опалення та системи забезпечення життєдіяльності всіх установ освіти одного з районів області. Юлія Світлична зазначила, що це питання буде також розглянуто і опрацьовано профільними фахівцями.

Ще одне звернення до заступника керівника обладміністрації стосувалося надання допомоги у працевлаштуванні.

Громадяни, що прийшли на особистий прийом Юлії Світличної, за необхідністю, отримали консультації фахівців профільних департаментів ХОДА. Усі питання, які потребують поглибленого вивчення, заступник голови обладміністрації взяла під особистий контроль.

Більше фото