Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Укроборонпром» завантажить замовленнями підприємства Харківської області

«Укроборонпром» завантажить замовленнями підприємства Харківської області

Розвиток співробітництва між ХОДА та Державним концерном став предметом обговорення на робочій нараді керівництва «Укроборонпрому» із заступником голови ХОДА Марком Беккером.

Керівництво Державного концерту «Укроборонпром» 3 грудня відвідало Харківську область. Візит мав кілька цілей - по-перше, робоча нарада з керівництвом ХОДА та харківськими підприємствами концерну. По-друге, представлення нового директора ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О.Морозова» Якова Морміло. Нарешті - презентація нової розробки харківського КБ - бронетранспортера «Дозор Б», серійне виробництво якого доручено Львівському бронетанковому заводу.

Відкриваючи зустріч із трудовим колективом ДП ХКБМ ім. О.О. Морозова, Марк Беккер привітав всіх присутніх та подякував їм за роботу від імені керівника облдержадміністрації Ігоря Райніна.

«Промисловість Харківської області демонструє певні успіхи. За підсумками 9 місяців ми ще не домоглися стовідсоткового індексу промислового виробництва, тим не менш, за цей короткий період більш ніж на 12% збільшилася реалізація промислової продукції. На даний момент вона на 40% більше, ніж за аналогічний період 2014 року, і становить близько 60 млрд грн - це досить високий показник», - зазначив заступник голови ХОДА.

Він також підкреслив, що з 30 найбільших підприємств області майже половина належить до Державного концерну «Укроборонпром», і ці підприємства на сьогодні демонструють зростання як індексу промислового виробництва, так і валової продукції.

«Тільки за ці 9 місяців завод імені Малишева збільшив випуск продукції більш ніж на 300%. Це прекрасний показник. Я глибоко переконаний, що всі підприємства «Укроборонпрому» демонструватимуть до кінця року таку ж динаміку», - сказав Марк Беккер.

Заступник керівника облдержадміністрації запевнив, що керівництво області сприятиме співпраці між «Укроборонпромом», вузами та НДІ області.

«Нещодавно було підписано відповідну угоду між харківськими підприємствами «Укроборонпрому» та нашими вузами щодо створення нових технологій, які впроваджуватимуться, застосовуватимуться і розроблятимуться на харківських підприємствах «Укроборонпрому», - нагадав Марк Беккер.

За його інформацією, в ході робочої наради з керівництвом державного концерну були досягнуті домовленості про те, що «Укроборонпром» буде завантажувати замовленнями підприємства Харківської області, у тому числі й ті, що не входять до складу концерну.

«Ми з Марком Львовичем домовилися про те, що найближчим часом ми з облдержадміністрацією проведемо ряд заходів, спрямованих на те, щоб поглибити кооперацію в Харківській області, - зазначив генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов. - Продукція харківських підприємств дуже серйозно котирується на світовому ринку. Сьогодні приїжджала чергова делегація. Вони відзначили високий науковий потенціал конструкторських бюро та високий виробничий потенціал, хоча зробили зауваження, що з культурою виробництва нам потрібно ще «підтягнутися».

Роман Романов зазначив, що проблему браку нового обладнання на заводах концерту будуть планомірно вирішувати.

«На заводі ім. Малишева недавно з'явилося нове обладнання. Сьогодні у нас була розмова з генеральним конструктором ХКБМ ім. Морозова про те, щоб перші аудиторії, де проводяться конструкторські розробки, найближчим часом були приведені у відповідність зі світовими стандартами, щоб це був open-space, де було б приємно та комфортно працювати. Україна входить до десятки світових експортерів озброєння, ми були дев'ятими, Президент поставив завдання бути п'ятими», - підкреслив генеральний директор «Укроборонпрому».

Під час візиту на ДП «ХКБМ ім. А.А. Морозова» Роман Романов також нагородив співробітників підприємства, які брали участь у розробці та проведенні випробувань БТР «Дозор Б», і представників Львівського бронетанкового заводу, які брали участь у виготовленні цього бронетранспортера.