Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Електропостачання більшості котельних у Харківській області поновлено

Електропостачання більшості котельних у Харківській області поновлено

Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

«У результаті поривів електромереж 2 грудня в області було частково або повністю знеструмлено 103 котельні, у місті Харкові - 11. За даними на 11:30 3 грудня електропостачання на більшості з них поновлене, залишилося підключити до мережі 35 котелень у Харківському районі, до 16:00 ці роботи плануємо завершити, - повідомив Сергій Магдисюк. – Також найближчим часом буде замінено 51 пошкоджену опору ліній електропередач».

Нагадаємо, на ранок 3 грудня, за даними Служби автомобільних доріг Харківської області, у регіоні було розчищено 1 744 км автошляхів державного значення та 687 – місцевих.

«У регіоні задіяно 189 одиниць техніки, 212 шляхових робітників. Розсипано піщано-соляної суміші за добу – 1 006 м куб, солі – 202 т», - повідомили в Службі автомобільних доріг.

За інформацією Департаменту цивільного захисту ХОДА, у зв’язку з погіршенням погодних умов на території міста Харкова та Харківської області протягом 2 грудня було повалено понад 1200 дерев. В Ізюмському районі (с. Іванчуковка, по вулиці Степовій) в наслідок падіння дерева загинула жінка 1956 року народження.

Частково відключено електропостачання населених пунктів в 9 районах області: Харківському, Дергачівському, Коломацькому, Богодухівському, Валківському, Красноградському, Сахновщанському, Краснокутському, Зміївському.

Не працює 52 лінії 6-10 кВт: у 34 населених пунктах повністю знеструмлене електропостачання, у 7 - частково.

За даними Департаменту науки і освіти ХОДА станом на 7:00 ранку 3 грудня в районах області було знеструмлено 110 загальноосвітніх шкіл та 76 дитячих садків: найбільша кількість – у Харківському районі (36 шкіл та 22 дошкільні установи).

Аеропорт «Харків» та Південня залізниця працюють у штатному режимі.

Над ліквідацією аварій працюють мобільні бригади спеціалістів на базі АК «Харківобленерго», КП «Харківводоканал», КП «Харківські тепломережі».

У районах та містах області готові до роботи 320 пунктів обігріву, з яких 315 стаціонарних, 5 пересувних та наметових.