Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми виконуємо всі зобов'язання перед внутрішніми переселенцями. Михайло Черняк

Ми виконуємо всі зобов'язання перед внутрішніми переселенцями. Михайло Черняк

3 грудня заступник голови ХОДА Михайло Черняк взяв участь у відкритті всеукраїнського форуму «Суспільство і ми: діємо разом», що був присвячений проблемам вимушених переселенців.

Відкриваючи форум, Михайло Черняк привітав його учасників від імені голови ХОДА Ігоря Райніна та побажав їм успішної та результативної роботи.

«Цей важливий і актуальний форум не випадково проходить саме в Харкові. Наша область змогла стримати військову агресію й залишитися мирною. При цьому ми прийняли найбільшу кількість переселенців із зони АТО та надали їм всю необхідну допомогу: як фінансову, так і психологічну, - зазначив Михайло Черняк. - Звичайно, сьогодні залишається чимало питань, які ще потрібно вирішувати. Це й житлові умови, і створення робочих місць, і психологічна реабілітація людей, які змушені були залишити свій дім, роботу і, по суті, почати нове життя».

Заступник голови ХОДА висловив впевненість у тому, що за підтримки українських громадських організацій і їхніх західних колег, всі проблемні питання тимчасово переміщених осіб вдасться вирішити.

«Ми вдячні громадським організаціям, які беруть активну участь у роботі з переселенцями. Волонтери тісно спілкуються з ними, знають всі їхні проблеми та можуть підказати нам напрямки подальшої роботи», - зазначив заступник керівника області.

Про роботу, яку проводять з переселенцями волонтери-студенти, розповіла голова Харківського університетського консорціуму, директор Харківського регіонального інституту Академії державного управління при Президентові України Людмила Бєлова.

«Харківський університетський консорціум ініціював два проекти, присвячені переселенцям. Ці проекти стосуються соціальної допомоги та психологічної підтримки. У їх рамках, наприклад, ми допомагали дітям у підготовці до ЗНО, - розповіла Людмила Бєлова. - У нашому молодіжному студентському русі беруть участь близько 200 студентів. Ми сподіваємося, що їхні ряди будуть поповнювати студенти різних вузів Харкова».

Форум «Суспільство і ми: діємо разом» проходитиме в Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна 3-4 грудня. У програму форуму входять кілька пленарних сесій та тренінги, присвячені широкому спектру проблем внутрішнього переміщення.