Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки бюджетній децентралізації громади Харківщини отримали безпрецедентні кошти для розвитку. Ігор Райнін

Завдяки бюджетній децентралізації громади Харківщини отримали безпрецедентні кошти для розвитку. Ігор Райнін

30 листопада керівник ХОДА разом із головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом, що перебуває з робочою поїздкою в Харківській області, відвідав місто Чугуїв.

Метою візиту Володимира Гройсмана до Чугуєва стало ознайомлення із результатами бюджетної децентралізації в області.

«Завдяки бюджетній децентралізації, ми отримали до бюджету області додатково більше 4 млрд грн, - розповів голові Верховної Ради України Ігор Райнін. - Це, наприклад, дозволило нам направити в цьому році рекордні 70 млн грн на фінансування медичної сфери, зокрема, на покращення матеріально-технічної бази закладів. Ми відремонтували у 2015 році всі обласні лікарні, зараз плануємо створити на базі обласної лікарні сучасний центр кардіохірургії. На наступний рік ставимо задачу відремонтувати лікарні в районах. Але найважливіше те, що завдяки змінам до бюджетного та податкового кодексів, бюджети невеликих міст та селищ отримали безпрецедентні кошти для свого розвитку».

Зокрема, бюджет Чугуєва, зріс майже на 20 млн грн. Ці кошти дали змогу покрити кредиторську заборгованість по тих об’єктах, які були виконані в місті в минулому році. Крім того, були проведені ремонти доріг та соціальних об’єктів: дільниці сімейного лікаря, дитячих садочків. В одному з мікрорайонів міста побудували сучасний спортивний майданчик. У школах Чугуєва відкрили групи подовженого дня.

«Також у нас тепер є фінансова можливість на умовах співфінансування отримувати гранти від міжнародних організацій. Цього року на ці кошти ми провели утеплення житлових будинків, виконали ремонт дахів. Тобто завдяки цим коштам, ми залучаємо в місто додаткові ресурси», - розповіла мер Чугуєва Галина Мінаєва.

Володимир Гройсман схвально оцінив результати бюджетної децентралізації в області.

«Важливо, щоб цей інструмент якісно використовувався. Очевидно, що в Харківській області бюджетна децентралізація діє, громади отримують додатковий ресурс і на місцях можуть вирішувати ті питання, які вважають за найбільш нагальні», - зазначив голова Верховної Ради.

Більше фото