Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вільна і демократична Україна - найкраща подяка героям Революції Гідності. Ігор Райнін

Вільна і демократична Україна - найкраща подяка героям Революції Гідності. Ігор Райнін

21 листопада голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня Гідності та Свободи.

В урочистому покладанні квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку також взяли участь представники ХОДА, силових структур області, громадськості, духовенства, учасники харківського Євромайдану.

Керівник області Ігор Райнін зазначив, що День Гідності та Свободи - одна з найважливіших пам'ятних дат для сучасної України.

«Два роки тому почалися події, які перевернули Україну. Вони змусили весь світ дивитися на нас іншими очима, захоплюватися нашим духом, волелюбністю і мужністю, - сказав голова ХОДА. - Ми зобов'язані шанувати пам'ять людей, які віддали своє життя за те, щоб ми жили у вільній європейській країні. Я можу запевнити, що в Харківській області учасники Революції Гідності ніколи не будуть забуті. У місті вже з'явилася площа імені Героїв Небесної сотні. Зараз обговорюється питання про те, що на ній повинен бути встановлений пам'ятний знак. Крім того, ми будемо дбати про сім'ї кожного із загиблих хлопців. Але найбільшою вдячністю героям як від людей, так і від влади буде Україна, яка йде демократичним шляхом розвитку».

Ігор Райнін підкреслив, що учасники Революції гідності боролися за зміни в країні, і запевнив, що цих змін вдасться домогтися в результаті реформ, які сьогодні проводяться.

«Цей процес йде не так швидко, як хотілося б. На те є як об'єктивні, так і суб'єктивні причини. У країні військовий конфлікт, який відбирає багато людських і фінансових ресурсів. Але шлях реформ безальтернативний. Сьогодні вони відбуваються як в економічній сфері, так і в адміністративному устрої держави. Говорячи про результати, наведу такі цифри: два роки тому на казначейських рахунках країни було всього кілька мільйонів гривень, сьогодні це 30 мільярдів, - зазначив керівник області. - Реформи завжди болючі - як операція для хворої людини. Але після операції настає одужання. І я впевнений, що Україна як держава сьогодні одужує».

Більше фото