Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область входить до трійки кращих за показниками аграрного сектора - замміністра агрополітики

Харківська область входить до трійки кращих за показниками аграрного сектора - замміністра агрополітики

Про це Володимир Лапа заявив в ході урочистого прийому з нагоди Дня працівників сільського господарства, який пройшов 20 листопада в ХОДА.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України привітав працівників АПК Харківської області з професійним святом. Він зазначив, що нашому регіону дійсно є, чим пишатися, і підкреслив: налагоджена співпраця агросектору з керівництвом області - це запорука того, що сільське господарство буде розвиватися.

«Ситуація в аграрному секторі України, на жаль, непроста. Цього року ми маємо падіння виробництва близько 6%, і такі темпи збережуться до кінця поточного року. Але на цьому тлі Харківська область показує набагато кращий результат. Фактично вона входить до трійки кращих областей за найбільшою кількістю показників аграрного сектора. І мені дуже приємно сьогодні знаходитися на Харківщині, вітати аграріїв, на плечах яких тримаються такі результати», - підкреслив Володимир Лапа.

Він зазначив, що цього року аграрії України зберуть близько 60 млн тонн зернових культур, 11 млн тонн соняшнику, 10 млн тонн цукрових буряків. За підрахунками Мінагрополітики, цього року Україна матиме можливість експортувати аграрної продукції на суму 15 млрд дол., а позитивне сальдо зовнішньої торгівлі складе близько 11 млрд дол., що є рекордним показником за всю історію країни.

Більше фото