Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина - найкраща в Україні з оздоровлення дітей. Мінсоцполітики

Харківщина - найкраща в Україні з оздоровлення дітей. Мінсоцполітики

Міністерство соціальної політики висловило подяку колективу ХОДА за організацію літньої оздоровчої кампанії в 2015 році.

Про це повідомив заступник міністра соцполітики України Валерій Ярошенко.

«Харківська область у поточному році має найкращі результати охоплення оздоровленням та відпочинком дітей шкільного віку по Україні, і це дало змогу зайняти області лідерську позицію у сфері оздоровлення та відпочинку дітей», - підкреслив Валерій Ярошенко.

За інформацією Міністерства соціальної політики, загальний рівень охоплення оздоровленням та відпочинком школярів на Харківщині становить цього року 85,3% (у таборах відпочили більше 200 тисяч дітей). У порівнянні з 2014 роком цей показник виріс на 13,7 %.

«Порівняно з 2014 роком суми коштів, що виділялися на оздоровлення дітей з обласного бюджету, збільшено на 130%, або на 14,8 млн грн. Крім того, на 4 % збільшений обсяг залучення позабюджетних коштів, - підкреслив заступник міністра соціальної політики. – Мінсоцполітики висловлює вдячність керівництву Харківської обласної державної адміністрації за вагомий внесок у реалізацію державної політики у сфері оздоровлення та відпочинку дітей у 2015 році. Маємо надію, що за підсумками оздоровчої кампанії 2016 року Харківська область, безперечно, буде серед найкращих».

Нагадаємо, рішення суттєво збільшити видатки бюджету області на оздоровлення дітей цього року було прийнято головою обласної державної адміністрації Ігорем Райніним.

«Ми розуміли, що необхідно долучитися до вирішення цього питання. Відсутність фінансування з фонду соціального страхування не має негативно позначитися на оздоровленні та відпочинку школярів. Тому було вирішено спрямувати на дитячий літній відпочинок кошти бюджету області. Варто зазначити, що Харківська область мала велику відповідальність, у тому числі - з оздоровлення дітей вимушених переселенців, яких ми прийняли найбільше, ніж будь-який інший регіон України. Також на прохання керівництва Луганської області ми організували відпочинок для школярів цього регіону в таборах Харківщини», - повідомив голова ХОДА.

Так, на оздоровлення дітей з соціально незахищених сімей цього року з бюджету області було спрямовано в чотири рази більше коштів, ніж торік. Завдяки цьому безкоштовні путівки до оздоровчих таборів отримали більш ніж 6000 школярів регіону. Особливу увагу було приділено літньому відпочинку дітей з сімей учасників АТО. Зокрема, дві групи школярів мали змогу відпочити у закордонних таборах – в Румунії та Угорщині.