Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Студенти ХНУ ім.Каразіна перемогли на VI Міжнародному турнірі природничих наук

Студенти ХНУ ім.Каразіна перемогли на VI Міжнародному турнірі природничих наук

Турнір проходив з 11 по 16 листопада на базі Санкт-Петербурзького державного університету.

Участь у змаганні взяли студенти та аспіранти факультетів природничого профілю вищих навчальних закладів з 10 країн.

Турнір проходив у двох лігах — російськомовній та інтернаціональній. Учасники вирішували прикладні наукові завдання, відстоювали власні ідеї у ході наукової полеміки, а також створювали інноваційні проекти у галузі хімії, біології, фізики та інженерних наук.

Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна представляла команда «The LandauLifschitz Thirteenth Volume», яка взяла участь в інтернаціональній лізі турніру. До складу команди увійшли Ірина Запорожець (капітан команди, хімічний факультет, 4 курс), Євген Векслер (хімічний факультет, 5 курс), Сергій Козіонов (фізикотехнічний факультет, 6 курс), Микита Оніжук (хімічний факультет, 3 курс), Анна Федорова (біологічний факультет, 4 курс).

Відбіркові тури проходили два дні (4 раунди), за результатами яких до фінальних змагань було допущено три кращі команди.

Здобувши абсолютну перемогу за кількістю балів, команда Каразінського університету у фінальному раунді посіла третє місце з мінімальним відривом від команди, що виборола срібну медаль, з рахунком 94,57:94,29. В особистій першості переможцем став Микита Оніжук, друге місце в особистому заліку посіла Ірина Запорожець.