Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський «політех» - лідер вищої школи України, який веде нашу науку вперед. Михайло Черняк

Харківський «політех» - лідер вищої школи України, який веде нашу науку вперед. Михайло Черняк

18 листопада заступник голови обласної державної адміністрації взяв участь в урочистостях з нагоди 130-річчя НТУ «ХПІ».

Він передав колективу університету вітання з ювілеєм від голови ХОДА Ігоря Райніна, побажавши гідно представляти Харків на науковій та освітній арені країни та за її межами.

«Ювілей НТУ «ХПІ» - це знаменна подія не тільки для університету, а й для Харкова та української науки в цілому, - підкреслив Михайло Черняк. - Це виш не тільки з багатою історією, а й з величезним потенціалом. Вчені, які вийшли з його стін, завжди задавали тон в політехнічній науці. Я хочу побажати вам завжди тримати планку лідерства і вести вперед українську науку. Ми вами пишаємося і віримо в вас».

Михайло Черняк запевнив колектив навчального закладу в тому, що Харківська обласна державна адміністрація завжди буде надійним партнером НТУ «ХПІ».

Як зазначив у ході урочистих зборів ректор університету Євген Сокіл, 130 років тому «політех» став першим українським вищим технічним навчальним закладом, і саме з цього вишу вийшли перші українські інженери. За всі роки існування ВНЗ випустив більше 170 тисяч інженерів.

Сьогодні тут навчаються більше 20 тисяч студентів на 22 факультетах, в університеті працює 40 наукових шкіл.

Враховуючи здобутки закладу, в цьому році Верховна Рада прийняла постанову про святкування 130-річчя університету на державному рівні.

В ході урочистостей Михайло Черняк вручив співробітникам університету нагороди ХОДА.

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток освіти та науки, підготовку висококваліфікованих спеціалістів і з нагоди 130-річчя від дня заснування закладу Почесні грамоти обласної державної адміністрації отримали:

- декан факультету економічної інформатики та менеджменту Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», доктор економічних наук, професор Віктор Заруба;
- завідувач кафедрою теорії і систем автоматизованого проектування механізмів і машин Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», доктор технічних наук, професор Микола Ткачук.

Подяки голови обласної державної адміністрації отримали:

- завідувач кафедрою технології жирів та продуктів бродіння Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», доктор технічних наук, професор Федір Гладкий;

- завідувач кафедрою електроізоляційної та кабельної техніки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», доктор технічних наук, професор Анатолій Гурин;

- професор кафедри промислової і біомедичної електроніки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», доктор технічних наук Гергій Жемеров.