Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент підписав указ «Про заходи у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів»

Президент підписав указ «Про заходи у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів»

28 листопада буде приспущено Державний Прапор України та обмежені розважальні заходи.

Підписаний указ направлений на гідне вшанування пам’яті постраждалих від геноциду Українського народу – Голодомору 1932 – 1933 років в Україні, вчиненого тоталітарним репресивним сталінським режимом, а також голодоморів 1921 – 1922 та 1946 – 1947 років в Україні.

Президент доручив Кабінету міністрів невідкладно утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення у 2015 році відповідних заходів, залучивши до його складу, зокрема, представників Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору – геноциду 1932 – 1933 років в Україні.

Так, в День пам’яті жертв голодоморів, 28 листопада, зокрема, передбачені жалобні заходи на території Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» у м.Києві, а по всій Україні – проведення тематичних наукових, інформаційних, та культурно-мистецьких заходів, виставок, презентацій документів, фото- і відеоматеріалів.

28 листопада на території України буде приспущено Державний Прапор України та обмежено проведення заходів розважального характеру, а о 16:00 буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання.

Крім того, Міністерству закордонних справ України доручено активізувати роботу щодо визнання міжнародною спільнотою Голодомору 1932 – 1933 років в Україні геноцидом Українського народу.