Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посольство Франції подякувало керівництву області за організацію візиту на оборонні споруди

Посольство Франції подякувало керівництву області за організацію візиту на оборонні споруди

Під час офіційного візиту до Харківщини, який відбувся 5 листопада, представники французької делегації ознайомилися з ходом будівництва фортифікаційних споруд на кордоні області з РФ.

За дорученням голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна французьку делегацію на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон і постійним представником Франції в ОБСЄ, послом Веронік Роже-Ланж супроводжував його радник з правових питань Сергій Стороженко.

Представники Харківського прикордонного загону продемонстрували гостям, як реалізується проект «Стіна».

«Члени французької делегації переконалися в тому, що роботи по проекту «Стіна» ведуться безперервно. Вони оглянули протитанковий рів завдовжки більше 90 км, будівництво спостережних вишок та облаштування контрольної смуги, оснащеної металевими загородженнями, які будуть перешкоджати незаконному перетину кордону нелегальними мігрантами, контрабандистами та іншими порушниками прикордонного режиму», - розповів Сергій Стороженко.

Переконавшись у тому, що кордон з державою-агресором облаштовується відповідно до проектів і відповідає європейським стандартам якості, представники Франції прийняли рішення про подальшу тісну співпрацю з Харківською областю в питаннях зміцнення державного кордону.

За підсумками візиту Французьке посольство надіслало листа на ім'я голови ХОДА Ігоря Райніна і подякувало його раднику Сергію Стороженку за якісно організовану і інформативну поїздку.

«Посли, пані Ізабель Дюмон і пані Веронік Роже-Лукан, а також вся французька делегація дуже вдячні Вам за теплий прийом і прекрасну організацію візиту на оборонну лінію Харкова і передають найщиріші побажання успіхів у Вашій діяльності», - йдеться в листі.