Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина вже запаслася сіллю для посипання доріг узимку

Харківщина вже запаслася сіллю для посипання доріг узимку

За показниками заготівлі технічної солі для забезпечення безперебійного руху транспорту в ожеледицю наш регіон займає перше місце в Україні.

Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець. За його даними, технічної солі вже заготовлено 11,41 тис. тонн, це 111% при плані в 10,3 тис. тонн.

Роботи з підготовки до зими на дорогах області тривають. Так, за інформацією Служби автомобільних доріг, наразі йде заготівля фрикційних матеріалів, виготовляються засоби пасивного снігозахисту (щити для затримки снігу), встановлюються дорожні знаки зимової тематики, приводиться в належний технічний стан снігоочищувальна техніка.

«Останні три роки в зимовий період ми користуємося тільки двома видами сумішей – це чиста сіль, якою переважно оброблюються дороги міжнародного значення, та сіль з фракційними матеріалами (пісок чи кам’яний відсів), - пояснює Євген Зражевець. - Сіль зберігається в закритих ангарах в чистому вигляді або ж замішується з піском. Переважно ця суміш містить 10% солі, але в резерві ми зберігаємо для використання при сильної ожеледиці суміші з 30-50% солі».