Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер взяв участь в урочистостях з нагоди ювілею університету сільського господарства

Марк Беккер взяв участь в урочистостях з нагоди ювілею університету сільського господарства

6 листопада виповнилося 85 років з дня заснування Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка.

Колектив університету привітав заступник голови ХОДА Марк Беккер. 

«Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна вітаю вас з 85-річчям створення університету. Бажаю творчих успіхів у важливій справі підготовки фахівців інженерно-технічного профілю для сільськогосподарського виробництва Харківської області, України та зарубіжжя, - сказав заступник голови ХОДА. - Бажаю здоров'я і щастя всьому колективу університету, нових творчих здобутків у справі становлення і процвітання України!»

Також Марк Беккер зазначив, що Харківська область є родоначальником сільськогосподарського машинобудування і законодавцем технічної політики в агропромисловому комплексі.

«Вважаю, що подальшим розвитком кластеру «Агротехніка» стане створення науково-виробничого центру з розробки та виробництва сільськогосподарської техніки, і провідна роль в організації його роботи належить колективу вашого університету», - підкреслив Марк Беккер.

Він також нагородив співробітників ВНЗ відзнаками ХОДА. За видатні наукові, освітні досягнення, визначний внесок у реформування і розвиток АПВ Харківщини Почесною грамотою Харківської обласної державної адміністрації нагороджено:

- Леоніда Гриня - завідувача кафедри фізичного виховання, доцента, заслуженого працівника фізичної культури та спорту України, заслуженого тренера України;

- Анатолія Лєбєдєва –  завідувача кафедри тракторів і автомобілів, доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України;

- Миколу Лисиченка – завідувача кафедри автоматизованих електромеханічних систем, доктора технічних наук, професора;

- Тамару Скобло – професора кафедри технологічних систем ремонтного виробництва, доктора технічних наук, професора, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки;

- Іллю Фурмана – завідувача кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, доктора технічних наук, професора.

Вітали ювілярів колеги-науковці, керівники департаментів ХОДА та інші почесні гості. Як зазначив проректор ХНТУСГ ім. П. Василенка Віктор Жила, окрім святкової програми, ювілей відзначили проведенням наукових конференцій та виставками наукових досягнень та творчості.

Довідка. Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка підготував більше ніж 55 тисяч інженерів для народного господарства України та країн ближнього та далекого зарубіжжя. Університет має п’ять навчально-наукових інститутів, 28 кафедр, 17 спеціальностей, тут навчаються більше семи тисяч студентів та працюють 370 викладачів.