Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми всіляко сприяємо Південній залізниці в тих питаннях, в яких потрібна наша підтримка і допомога. Юлія Світлична

Ми всіляко сприяємо Південній залізниці в тих питаннях, в яких потрібна наша підтримка і допомога. Юлія Світлична

Заступник голови ХОДА взяла участь в урочистостях, присвячених Дню залізничника. Це свято в Україні відзначається щорічно 4 листопада.

«Шановні працівники залізничного транспорту, від імені глави області Ігоря Райніна щиро вітаю вас з вашим професійним святом - Днем залізничника. Це одна з найстаріших професій і одне з найстаріших свят. На сьогодні ми собі не уявляємо життя без залізниці. А все починалося з далекого 1869 року та пуску першої лінії, - сказала Юлія Світлична, відкриваючи урочистий захід. - Зараз Південна залізниця включає в себе 4 дирекції. Я думаю, що це колосальний успіх, навіть за такий проміжок часу».

Заступник голови облдержадміністрації також зазначила, що Південна залізниця в даний момент є одним з еталонів впровадження електронних систем. Також на підприємстві модернізують рухомий склад, чим полегшують не тільки роботу своїх працівників, але і процес надання послуг пасажирам.

«Сподіваюся, що ваш ентузіазм, творча праця, енергія допоможуть розвивати нові маршрути, модернізувати парк і розбудовувати інфраструктуру й надалі», - зазначила Юлія Світлична.

Слова привітання та подяки залізничникам прозвучали й від начальника Південної залізниці Миколи Уманця. Він зазначив, що Південна залізниця завжди була, є та буде стрижнем економіки України.

«Це ми доводимо своїми справами, своєю роботою. Я вдячний усьому колективу за працю. Ми вчасно виплачуємо заробітну плату, платимо податки, ми виконуємо всі завдання, які перед нами ставить уряд України, Міністерство інфраструктури та Державна адміністрація залізничного транспорту України. Ми робимо колосальну роботу», - зазначив Микола Уманець.

Кращим працівникам залізниці Юлія Світлична вручила грамоти ХОДА та подяки голови Харківської обласної державної адміністрації, а також Подяку Кабінету Міністрів України.

«У Харківській області практично немає жодного району, де б не було залізниці. У цій організації працюють тисячі співробітників. Ми розуміємо, що Південна залізниця - одне з бюджетоутворюючих підприємств в області. Тому всіляко намагаємося сприяти в тих питаннях, в яких потрібна наша підтримка і допомога», - підкреслила Юлія Світлична.

З професійним святом залізничників привітала народна артистка України Наталя Могилевська. Після офіційної частини урочистостей для працівників Південної залізниці відбувся концерт співачки.

Довідка. 4 листопада 1861 р. з Відня через Перемишль до залізничного вокзалу Львова прибув перший потяг на території сучасної України. Цей день вважається початком історії залізниць в нашій країні.

ДП «Укрзалізниця» було засновано 14 грудня 1991 року. До сфери управління підприємства входять Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна та Придніпровська залізниці. Харківська дирекція залізничних перевезень заснована 1 серпня 2000 року і є структурним підрозділом Південної залізниці. Географічне розташування і конфігурація напрямків і ділянок Південної залізниці визначають її велике транзитне значення. Крім Південної залізниці, на території Харківської області знаходяться частина Донецької та Придніпровської залізниць. За січень-вересень 2015 року Південна залізниця відправила 48,6 млн пасажирів і 22,5 тис. вантажних поїздів.

Більше фото