Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині 45 призовників проводили на строкову військову службу

На Харківщині 45 призовників проводили на строкову військову службу

В урочистостях, що відбулися на збірному пункті Харківського обласного військового комісаріату, взяв участь заступник голови ХОДА Вячеслав Аббакумов.

«Служити Вітчизні – велика честь для будь-якого громадянина. Повірте, 18 місяців пролетять дуже швидко, але добрі спогади про цей період залишаться з вами на усе життя. Вірю, що ви з гідністю виконаєте свій обов’язок перед Батьківщиною і прийдете додому змужнілими чоловіками. Хай щастить призовникам, а матерям бажаю душевного спокою», - сказав Вячеслав Аббакумов.

Юнаки проходитимуть  строкову військову службу в рамках призовної кампанії «Осінь-2015». Так, до перших трьох команд осінніх новобранців потрапили хлопці, які будуть служити у військових частинах Повітряних Сил Збройних Сил та Національної гвардії України.

На завершення офіційної частини заходу представник православного духовенства отець Сергій благословив осінніх рекрутів на добру ратну службу.

За словами полковника Юрія Калгушкіна, план-завдання з відбору юнаків для проходження строкової військової служби цієї осені удвічі менший у порівнянні з кампанією «Весна-2015», коли призвали 1200 осіб. Вже зараз у перші дні роботи з потенційними солдатами офіцер прогнозує, що проблем з відправкою необхідної кількості призовників до армії не буде.

«Із впровадженням у Збройних Силах України короткострокового контракту терміном на півроку, чимало кандидатів для проходження строкової служби чи діючі солдати вирішують стати професійними військовими. На збірному пункті ми з кожним юнаком проводимо бесіди і розповідаємо їм про позитивні сторони служби воїна-контрактника», - пояснив Юрій Калгушкін.

Довідка. Відправки юнаків для проходження строкової військової служби в рамках призовної кампанії «Осінь-2015» на Харківщині відбуватимуться у  період з 4 по 20 листопада. За цей час 648 мешканців Східного регіону віком від 20 до 27 років поповнять лави різних військових формувань України. Зокрема, 243 особи - Збройні Сили України, 375 стануть бійцями Національної гвардії України і 30 отримають погони військовослужбовців Державної спеціальної служби транспорту.