Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині артилеристи виконали бойові стрільби перед відправленням до зони АТО

На Харківщині артилеристи виконали бойові стрільби перед відправленням до зони АТО

Заходи з бойової підготовки відбулися на загальновійськовому полігоні в рамках тактичних навчань.

Військовослужбовці гаубичного самохідно-артилерійського підрозділу окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ успішно виконали бойові стрільби штатним пострілом зі 152-міліметрових самохідних артилерійських установок типу 2С3 «Акація».

Так, згідно з задумом керівників занять, підрозділ було піднято за тривогою для здійснення маршу до заданого району. Потім офіцери провели артилерійську розвідку, здійснили відповідні розрахунки, які довели до підлеглих для ураження цілей на відстанях до 7 кілометрів.

За словами командира гаубичного самохідно-артилерійського підрозділу підполковника Геннадія Дидигіна, його підлеглі діяли в умовах, максимально наближених до бойових. Керівники занять, якими були досвідчені учасники АТО, постійно давали різні ввідні в ході проведення польового виходу для оволодіння солдатами професійних навичок. До того ж сильний вітер та дрібний дощ лише ускладнювали процес виконання бойових завдань для новобранців.

У підсумку полігонного вишколу, особовий склад гаубичного самохідно-артилерійського підрозділу окремої механізованої бригади отримав загальну оцінку «добре». 

«Бойові стрільби стали фінальним акордом у спеціальній підготовці наших артилеристів перед відправкою їх до зони проведення бойових дій. При цьому заняття проводилися з воїнами, призваними під час крайньої хвилі мобілізації. Приємно констатувати, що етапи бойового залагодження цей підрозділ пройшов дуже результативно, і «Боги війни» повністю готові до протистояння з ворогом», - зауважив начальник штабу – перший заступник командира окремої механізованої бригади  полковник Костянтин Радченко.