Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кабмін встановив нові соціальні стандарти у сфері ЖКГ

Кабмін встановив нові соціальні стандарти у сфері ЖКГ

Відповідну постанову № 842 прийнято Кабінетом Міністрів України 28 жовтня.

Документом було внесено зміни до постанови КМУ від 6 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».

Так, зміни стосуються пункту 5-го: «для користування послугами газопостачання за умови встановлення газових лічильників»:

- за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання — 6 куб. метрів на одну особу на місяць;

- за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача — 9 куб. метрів на одну особу на місяць;

- за наявності газової плити та газового водонагрівача — 18 куб. метрів на одну особу на місяць.

У разі відсутності газових лічильників розрахунки зі споживачами здійснюються відповідно до норм споживання згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 8 червня 1996 року № 619 «Про затвердження норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників» (ЗП України, 1996 р., № 13, ст. 360)».

Також зазнали змін коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат теплової енергії, електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення для 1-2-поверхових, 3-4-поверхових будівель та будівель на 5 і більше поверхів для Харківської області.

З метою своєчасного перерахунку призначених житлових субсидій (з урахуванням змін) громадяни можуть звернутися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення для уточнення інформації щодо поверховості будинку.