Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До ремонту траси Чугуїв - Мілове долучаться місцеві бюджети

До ремонту траси Чугуїв - Мілове долучаться місцеві бюджети

Відповідне рішення депутати Харківської обласної ради ухвалили під час сесії 29 жовтня, на якій внесли зміни до Програми розвитку дорожнього комплексу Харківської області на 2012 - 2016 роки.

«Протягом останніх півтора року інтенсивність руху по автодорозі державного значення Р-07 «Чугуїв – Мілове» значно зросла. По трасі їде дуже багато і цивільного автотранспорту, і великовагового спеціального транспорту, задіяного в зоні АТО.  Дорожнє покриття не витримує такого навантаження - на трасі з’явилися аварійні та небезпечні руйнування. Сьогодні капітального ремонту потребує 100% протяжності автодороги по регіону, а це більше, ніж 100 км», - розповів директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

За його словами, на ремонт автодороги необхідно витратити близько 614 млн грн. Оскільки траса Чугуїв - Мілове належить до доріг державного значення, її ремонт мав проводитися державним коштом. Але гроші на ремонт, які Кабмін обіцяв виділити з державного бюджету ще влітку, поки так і не надійшли в регіон.

Завдяки змінам у законі про бюджет, у керівництва Харківської області з’явилася можливість дозволити бюджетам всіх рівнів брати участь у фінансуванні поточного та капітального ремонту траси.

«Тепер ми зможемо акумулювати кошти обласного бюджету для ремонту дороги. Впевнений, що районний та місцевий бюджети також зможуть виділити певну частину необхідних коштів. Спільними зусиллями нам вдасться довести трасу до необхідних техніко-експлуатаційних параметрів та забезпечити зручний рух транспортних засобів», - зазначив Сергій Магдисюк.

Розпорядником коштів, які виділятимуться на ремонт траси Чугуїв - Мілове з державного бюджету, буде Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор). Коштами, які направлятимуть на реконструкцію дороги з обласного та місцевих бюджетів, будуть розпоряджатися Департамент капітального будівництва і Департамент ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

Фото засідання XXXVIII сесії облради VI скликання