Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд Польщі та ПРООН допоможуть переселенцям започаткувати бізнес у Харківській області

Уряд Польщі та ПРООН допоможуть переселенцям започаткувати бізнес у Харківській області

30 жовтня 2015 року стартує новий проект «Розвиток підприємництва серед населення, що постраждало внаслідок конфлікту», загальний бюджет якого - 230 тисяч доларів США.

Проект сприятиме підтримці самозайнятості та створенню додаткових робочих місць як для переселенців, так і для мешканців приймаючих громад, що проживають у Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській, а також на територіях Луганської та Донецької областей, що знаходяться під контролем України.

«Україна є пріоритетним партнером для Польщі, саме тому протягом останніх 10 років ми надаємо допомогу цій країні. Нинішня геополітична ситуація лише зміцнює нашу рішучість щодо необхідності підтримувати Україну в подальшому. Проект, який уряд Польщі реалізовуватиме спільно з Програмою розвитку ООН в Україні, стане одним з ключових компонентів нашої підтримки. У сфері надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, ми вважаємо, що одним із завдань є побудувати зв'язок між гуманітарною допомогою та сприянням розвитку. У першу чергу, для того, щоб змінити спосіб мислення, який зараз направлений на вирішення безпосередніх потреб, до забезпечення довгострокового розвитку» , - зазначив заступник міністра закордонних справ Польщі Конрад Павлік.

Проект спрямований на розвиток підприємництва та створення сприятливого бізнес-клімату в регіонах, що постраждали внаслідок конфлікту. Зокрема, в межах проекту передбачаються наступні активності:

- проведення тренінгів з розвитку навичок підприємницької діяльності;

- надання юридичних консультацій для полегшення процесу реєстрації бізнесу;

- надання грантової підтримки для започаткування власної справи.

«Підтримка вимушено переміщених осіб та соціально-економічне відновлення регіонів, що постраждали внаслідок конфлікту, – це пріоритетні завдання для Програми розвитку ООН в Україні. Ми готові і надалі підтримувати Україну у ці складні часи та дякуємо уряду Польщі за значну фінансову допомогу. На сьогодні ПРООН вже реалізує комплексну Програму з відновлення та налагодження миру. Один з найбільш важливих компонентів цієї програми спрямований на розширення можливостей працевлаштування для вимушених переселенців. Ми переконані, що це не лише допоможе ВПО впоратися з безпосередніми потребами, а також сприятиме примиренню та соціальній згуртованості», -  зазначив директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра.