Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про децентралізацію розповідають у бібліотеках

Про децентралізацію розповідають у бібліотеках

У Харкові під час скайп-семінару обговорювали питання децентралізації влади, перспективи реформи місцевого самоврядування та об’єднання громад.

Семінар відбувся в рамках проекту USAID «Діалог» Асоціації міст України у співпраці з програмою IREX «Бібліоміст» та Харківським регіональним офісом з підтримки реформи місцевого самоврядування та децентралізації повноважень органів виконавчої влади. Захід пройшов за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та спільно з Харківською обласною універсальною науковою бібліотекою.

Як повідомила керівник регіонального Офісу реформ Діана Баринова, у скайп-семінарі взяли участь 15  центральних та сільських бібліотек з Лозівського, Вовчанського, Дворічанського, Чугуївського та інших районів Харківської області.

«Таким чином, ми запросили на нашу конференцію представників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, працівників структурних підрозділів органів виконавчої влади та активних мешканців сіл, селищ та міст Харківської області, - відзначила Діана Баринова. – Крім того, ми підкреслили важливу роль саме бібліотечної мережі області у просуванні ідей реформи місцевого самоврядування серед широких верств населення».

У дискусії також взяли участь директор Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталя Шостко, виконавчий директор Харківського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації міст України Віктор Мирошник, заступник голови ГО  «Польсько-українська аграрна асоціація» Віктор Нестеренко.

Серед питань, які обговорювалися, – матеріально-технічний стан бібліотечної мережі, її роль у донесенні інформації до населення, можливості розвитку закладів культури в контексті об’єднання громад, інструменти для розвитку територій. На майбутнє організатори вирішили розширити коло учасників програми та залучати решту сільських бібліотек, як додаткові інформаційні майданчики.