Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зміни до бюджету області: прийнято кілька видів субвенцій

Зміни до бюджету області: прийнято кілька видів субвенцій

Депутати обласної ради в ході пленарного засідання позачергової ХХХVІІІ сесії ухвалили запропоновані Департаментом фінансів ХОДА зміни до обласного бюджету.

«Приймається в обласний бюджет та розподіляється за пропозицією головного розпорядника коштів субвенція з державного бюджету на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у загальній сумі 60,8 млн грн»,- зазначив директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков.

Змінами до бюджету також передбачені додаткові міжбюджетні трансферти, що передбачені змінами до Державного бюджету України на 2015 рік від 17.09.2015 (№ 704 – VIII), а саме:

- освітня субвенція в сумі 11,5 млн грн;

- медична субвенція в сумі 36,2 млн грн;

- субвенція на підготовку робітничих кадрів в сумі 9,5 млн грн;

- субвенція на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу в сумі 326,6 млн грн;

- субвенція на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт (та дітей, позбавлених батьківського піклування) в сумі 1,6 млн грн.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України № 1033-р від 05.10.2015 області додатково передбачені кошти з державного бюджету на освітню субвенцію - 16,3 млн грн  - та медичну субвенцію - 11,6 млн грн. Ці кошти також розподілені головними розпорядниками між районами і містами з метою забезпечення видатків, в першу чергу, по заробітній платі.

«Крім того, приймається в доходну частину обласного бюджету стабілізаційна дотація з державного бюджету в сумі 56,5 млн грн. Розподіл цих коштів буде запропоновано після проведення ретельного аналізу фонду заробітної плати в районах та містах», - зазначив Сергій Овсянніков.

Також виділяються додаткові кошти на виплату заробітної плати, оплату енергоносіїв, стипендій, а також утримання бюджетних установ, розвиток їх матеріально-технічної бази, фінансування окремих програм і заходів в загальній сумі 56,3 млн грн.

За пропозицією Департаменту сільського господарства розподіляються кошти спеціального фонду обласного бюджету на фінансування заходів Програми охорони та раціонального використання земель в сумі 3,7 млн грн.

За рахунок залишку коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на початок 2015 року виділяються кошти Департаменту житлово-комунального господарства на загальну суму 600 тис. грн для розробки проектно-кошторисної документації на реконструкцію очисних споруд в трьох населених пунктах Вовчанського, Красноградського і Харківського районів.

Фото засідання XXXVIII сесії облради VI скликання