Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На героїчних подвигах наших ветеранів ми навчилися захищати Батьківщину. Михайло Черняк

На героїчних подвигах наших ветеранів ми навчилися захищати Батьківщину. Михайло Черняк

28 жовтня в Будинку органної музики пройшов концерт, присвячений Дню визволення України від німецько-фашистських загарбників.

В урочистому заході взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

Вітаючи ветеранів, які прийшли на концерт, він підкреслив, що їх безсмертні подвиги пам'ятають і цінують всі покоління українців.

«Після закінчення Другої світової війни пройшло вже більше 70 років, але ваша перемога не втрачає своєї важливості. Завдяки вашому героїзму ваші діти й онуки отримали можливість жити в незалежній країні, бути господарями на своїй землі», - звернувся до ветеранів Михайло Черняк.

Він зазначив, що Україна постраждала в Другій світовій війні як ніяка інша країна. Загинули десятки мільйонів наших співвітчизників, були знищені сотні міст, селищ і сіл, які довелося відновлювати нашим дідам після війни.

«Ми росли і виховувалися на вашому прикладі, дізнаючись про ваші подвиги з книг і фільмів. Але так сталося, що сьогодні вашим онукам теж довелося захищати свою землю. І їх заслуги ми не можемо не відзначити в таке свято, - підкреслив заступник керівника області. - Ми вдячні вам за те, що ви сьогодні з нами, що ділитеся своїм досвідом, і нинішнім захисникам України є, у кого вчитися».

У ході святкового концерту Михайло Черняк вручив харківським ветеранам нагороди обласної державної адміністрації.

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, активну життєву позицію та з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників Почесні грамоти обласної державної адміністрації отримали:

- керівник секції ветеранів війни блокадного Ленінграду Харківського обласного Комітету Міжнародної Української Спілки учасників війни Олена Борисова;

- член комітету ветеранів війни Московської районної ради Харківської міської організації ветеранів України Михайло Бушков;

- помічник голови Харківського обласного Комітету Міжнародної Української Спілки учасників війни В'ячеслав Мерінов;

- член Дзержинської районної в м. Харкові організації ветеранів України Володимир Погорєлов;

- секретар комітету учасників бойових дій Комінтернівської районної ради ветеранів України м. Харкова Неллі Резінкіна;

- член президії Харківського обласного Комітету Міжнародної Української Спілки учасників війни, голова Харківської обласної громадської організації «Товариство ветеранів-підводників імені І.І. Фісановича» Микола Філінюк.

Подяки голови обласної державної адміністрації отримали:

- активіст первинної ветеранської організації № 194 Фрунзенської районної ветеранської організації м. Харкова Михайло Люткевич;

- член ради первинної ветеранської організації «Допомога» Георгій Півовар.