Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голосування в Харківській області проходить на всіх 1670 дільницях

Голосування в Харківській області проходить на всіх 1670 дільницях

Першу інформацію про те, як проходять вибори в Харківській області, навів голова обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

День виборів у Харківській області розпочався спокійно: порушень виборчого законодавства, громадського порядку та надзвичайних ситуацій не зафіксовано, ситуація на виборчих дільницях області - стабільна та контрольована.

«Місцеві вибори об'єднують кампанії і до обласної ради, і до міської ради, і вибори мерів. У районах області додаються ще й вибори депутатів до районних, сільських рад, вибори голів місцевих рад. Це близько 6 видів виборів до різних органів влади. Очевидно, що це найскладніші для організації та проведення вибори», - зазначив голова Харківської обласної адміністрації.

Він нагадав, що організація виборів на Харківщині вибилася з графіка на 9 днів. Як пояснив керівник області, це було пов'язано з затримкою друку бюлетенів. До їх друку повинні були приступити 9 - 10 жовтня, але через те, що в бюлетені вносилися зміни у зв'язку з реєстрацією однієї з політичних партій, друкувати їх почали тільки 19-го жовтня.

«Незважаючи на всі складнощі, в 8:00 25 жовтня всі виборчі дільниці Харківської області були відкриті і зараз працюють в спокійному режимі. Є проблема у Фрунзенському районі Харкова, де голова комісії не може знайти печатку. Було прийнято постанову: на місце виїхали представники обласної та міської територіальних виборчих комісій, які своїми печатками завірять бюлетені, і ділянка буде відкрита, - розповів Ігор Райнін. - В цілому, враховуючи кількість ділянок, які працюють на території Харківської області, я вважаю, що процес організований добре, всі його учасники працюють досить ефективно».

Станом на 24 жовтня з ознаками кримінальних злочинів в області зареєстровано 3 повідомлення, 2 з них зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Повідомлення про те, що на Богодухівській виборчій дільниці відсутні бюлетені у кількості 140 і 500 шт., не підтвердилося - станом на 8:45 25 жовтня всі бюлетені були в наявності.

Довідка. В Харківській області голосування проводиться у 8184 територіальних виборчих округах.

З них:

120 – утворені для виборів депутатів обласної ради;

290 – для виборів депутатів міських рад міст обласного значення;

276 – для виборів депутатів міських рад міст районного значення;

836 – для виборів депутатів районних рад;

6204 – сільських селищних рад;

17 – для виборів міських голів;

441 – сільських та селищних голів.

6 вересня ЦВК сформувала новий склад 495 територіальних виборчих комісій, що здійснювали організацію підготовки і проведення місцевих виборів у Харківській області.

Відділи Державного реєстру виборців 9-10 жовтня підготували попередні списки виборців й запрошення та передали їх відповідним тервиборчкомам. 20-22 жовтня ці списки були уточнені та передані дільничним виборчим комісіям звичайних виборчих дільниць. Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування підготували приміщення для проведення голосування. Відповідність цих приміщень санітарним і технічним нормам перевірили обласні підрозділи ГУ ДСНС, ГУ МВС, Держсанепідслужби, фахівці «Харківобленерго». Всі недоліки були усунені.

З 21 жовтня територіальні виборчі комісії почали роботу з отримання бюлетенів та передачі до дільничних комісій.

Більше фото